Marea Trimitere . . . valabilă azi!

Nu ştiu, dar de câteva zile mă frământă destinul celor din jurul meu pentru că sunt tot mai mulţi cei care aleargă grăbiţi spre iad.

Mă întreb oare noi ca şi creştini ce am făcut cu „Marea Trimitere” a lui Cristos? Aş vrea aşa de mult să vedem această trimitere nu ca pe o bucată de hârtie scrisă în faţa noastră, ci să vedem pe Isus stând în faţa noastră şi spunând: „Mergeţi! . . . Eu sunt cu voi.”

Să presupunem că Isus v-ar fi adresat personal aceste cuvinte, cum aţi fi reacţionat? Să presupunem că Isus ar vorbi fiecăruia dintre noi şi ne-ar spune „Du-te în toată lumea şi propovăduieşte Evanghelia la orice făptură.” Ce aţi face? Aţi continua să trăiţi preocupaţi de o afacere sau de alte probleme care ne înconjoară? S-au v-aţi strădui mai mult să-L mărturisiţi pe Cristos?

Poate te întrebi dacă mai este relevant astăzi un astfel de subiect, aş vrea să-ţi spun dragule că însă-şi existenţa noastră trebuie să fie marcată de „Marea Trimitere”. Un creştin este un martor. Creştinnii sunt oamenii care vorbesc tot timpul despre Cristos.

„Afacerea” creştinului este de al mărturisi pe Domnul său.

„Marea Trimitere” nu este obţională! Domnul nu întreabă: „n-ai vrea să mă ajuţi? sau aş vrea să te invit” El spune „Nu voi M-aţi ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi; şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămână, pentru că orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea.” Ioan 15.16

Isus nu vorbea despre chemarea la mântuire ci mai de grabă despre chemarea la slujire. Chemarea lui Dumnezeu la slujire este foarte mare, „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învâţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” Matei 28.19-20

Această chemare este valabilă azi. Dacă Isus ar apărea azi ne-ar vorbi cred că El ar spune acelaş lucru. El nu s-a schimbat.

Am ajuns la concluzia că poate noi aşteptăm ceva nou de la Domnul, dar el vine din nou şi ne spune că nu are secrete faţă de noi. Porunca Sa este simplă: „MERGEŢI!”

Noi avem „verde” de la Dumnezeu.

SĂ MERGEM!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s