„Azi n-a venit nimeni”

La Crăciunul trecut am avut responsabilitatea să duc un coş cu fructe la o văduvă de 86 de ani, care locuia peste drum de biserică spunea un slujitor dintr-o biserică. Este şchioapă şi aproape nu mai vede, aşa că nu poate ieşi din casă. Intenţionam să-i las coşul şi să plec la alte responsabilităţi care aşteptau. Dar când Minnie m-a invitat să stau, nu am putut s-o refuz. Fuse-se un an deosebit de greu pentru ea, deoarece fiul ei cel mai mare, murise. A trecut o  oră minunată înainte de-a ne ruga şi am dat să plec. „Spune-le fraţilor din biserică că îi iubesc, mi-a spus Minnie. Şi roagă-i să treacă pe la mine să mă vadă. Mi-e dor de ei.” Am simţit o tristeţe în timp de plecam. Minnie o ducea bine, dar era singură. Dorea să fie vizitată. Şi locuia tocmai peste drum de biserică!

Calvin Miller spune în cartea ei „A taste of Joy” (Gustul bucuriei), că o femeie bogată a fost găsită moartă în casă. Trăia singură. Doctorii n-au găsit nici un motiv de natură organică pentru moartea ei. Miller comentează şi spune: „Eu cred că ea a murit fiindcă era neglijată. Se săturase să pună numai o singură farfurie pe masă şi să facă numai o cafea o dată. Bătrâna scrise-se în calendarul ei , o singură frază: „Azi n-a venit nimeni.”

Dumnezeu se îngrijeşte de cei singuri. Şi El doreşte s-o facem şi noi. Oamenii singuratici au nevoie de oameni. Au nevoie de noi. Să nu se întâmple nici o dată ca din cauza preocupărilor noastre zilnice care ne absorb cu totul, cineva din jurul nostrusă scrie în calendar „Azi n-a venit nimeni”.

Gândeşte-te la cineva care trăieşte singur. Dacă nu-ţi vine nici un nume în minte, întreabă la biserică şi cere numele unor asemenea oameni. Apoi caută şi treci pe la ei. Vizitează-i! Spune-le că Isus îi iubeşte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s