Ce va aduce … 2010?

Încet încet ne apropiem de sfârşitul anului şi trecerea în anul 2010, odată cu urările de „La mulţi ani!” – oamenii din toate categoriile sociale se întreabă: „Oare ce ne rezervă noul an?” Ziarele, revistele din toate ţările fac acum bilanţuri, dar în acelaş timp fac şi previziuni, în baza unor interviuri, sondaje de opinii şi nu în ultimul rând, ghidându-se după prezicerile astrologice, după horoscoape.

Am dat un search pe Google să văd ce preziceri se fac în dreptul României, să vad dacă Nostradamus a prezis ceva, dar am găsit dar preziceri din trecut ceva de genul „uite măi Nostradamus a prezis asta”, alti spun că anul 2010 ar fi anul care ne-ar aduce al III-lea război mondial (Vangelia Pandeva 31 ian.1911 – 11 aug. 1996). Potrivit ultimelor cercetări astronomice, peste 1,1 miliarde de ani va fi sfârşitul lumii. (?!)

În ce priveşte prezicerile astrologice, cele ale horoscoapelor , noi ca şi copii ai Domnului, trebuie să avem o mare reţinere, faţă de „urâciunile neamurilor …” Deut. 18.9-13

Şi totuţi ce va aduce anul 2010? Ce spune Biblia, ce arată teologii, ce spun profeţiile? Desigur, există sute de proorocii în Vechiul Testament ca şi în Noul Testament despre vremea sfârşitului, despre Venirea Domnului, dar nu este locul să vorbesc acum despre ele. Adevăraţii creştini ştiu că „vremea este aproape” Matei 24.32, întrezăresc semnele în societate, în natură, în univers, şi se pregătesc în rugă şi vechere, ridicând privirile în sus de unde ne va veni izbăvirea.

Richard Wurmbrand avertiza într-o lucrare şi spunea: „Fii atent la cărţile legate de profeţiile biblice. Personal am observat că fiecare carte de acest gen, mai veche de 20 de ani, s-a dovedit  neadevărată. Luther credea că extinderea Imperiului Otoman înseamnă sfârşitul. Despre Mussolini se credea că aduce împlinirea restabilirii Imperiului Roman, după cum profeţise Daniel, Hitler, că este numărul 666”.

În oricât de grele vremuri am intra, noi avem un mesaj permanent de bucurie, care trece dincolo de Crăciun: O VESTE BUNĂ – CARE ADUCE O MARE BUCURIE PENTRU TOŢI – UN MÂNTUITOR, CARE ESTE HRISTOS DOMNUL. El este nădejdea noastră. Pe El Îl aşteptăm, deasupra tuturor.

Nu ştiu ce poate aduce nul 2010 pentru lume, pentru Biserică, pentru fiecare în parte, dar cea ce doresc este ca fiecare din noi să avem un an plin de roade multe care să rămână Ioan 15.5,16.

Una din cântările noastre bisericeşti spune la refren astfel: „De-ar trece anii unul după altu-n goană, / Venirea lui Isus mereu apropiind, / Să fim voioşi când auzi-vom a Sa goarnă / Şi bucuroşi să fim că n-am stat lâncezind.”

4 comentarii la “Ce va aduce … 2010?

  1. Tot ce asteptam de la 2010 este sa avem sanatate, putere pentru al putea sluji pe Domnul Isus. Sa ne ajute El la aceasta! Sa ai un an nou fericit!

  2. ASCULTA TU CARE VREI SA STI MAI MULTE DESPRE MINE DESPRE DUMNEZEU SAU DESPRE ISUS SA STI CA MA INPRESONAZA LUCRURILE PRIVITOARE LA ISUS SI DE DUMNEZEU DAR PUTEM SA TYINEM LEGATURA PRIN ADRESA AMEA DE PEYAHOO MESSNGER SAU PE TELEFON MOBIL IATAPE CEA DE PE YAHOO PETROVICI_CATALIN@YAHOO.COM NUMARUL DE TELEFON O749426684 MAI MULT VOM VORBI PE ADRESA AMEA DE PE YAHOO TE SALUT IN NUMELE DOMNULUI ISUS DOMNUL SA TE BINE CUVITEZE CU HARU SAU AMIN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s