Un impostor Pavel Coruţ!

Poate până acum am încercat să fiu foarte liniştit pe blogg, să am multe gânduri care să ne apropie de Dumnezeu, fără să postez subiecte prin care să intru în polemică cu uni sau alţii, dar aseară când am trecut prin mai multe canale Tv şi din întâmplare am ajuns pe Otv unde am dat peste acest Pavel Coruţ care făcea o afirmaţie care m-a şocat şi anume că: „Isus nu este fiul lui Dumnezeu”, nu m-am putut abţine astăzi fără să scriu lucrul acesta.

Cred că noi cei care Îl cunoaştem pe Isus Hristos personal, ar trebui să luăm atitudine!

Am găsit câteva postări cu emisiunea de aseară:

Câteva linkuri unde mai găsim această blasfemie la adresa lui Dumnezeu: danielorza.net , vranceamedia.ro,

38 comentarii la “Un impostor Pavel Coruţ!

  • Draga Florin, pot sa-ti spun cu certitudine ca l-am cunoscut pe Isus hristos, pentru ca El mi-a salvat viata mea. Si cu privire la Alexandria, nu trebuie sa-l trimit eu pentru ca El este acolo in Alexandria si El nu v-a uitat, trebuie doar sa te gandesti tu personal la El si sa-L chemi langa tine si el este gata sa vina. Incearca! Sa ne auzim cu bine!

 1. Nu credeti ca avem si noi dreptul la o parere? Eu personal m-am saturat sa mai astept si mai ales m-am saturat de pedagogia de doi bani si de vorbaria preotilor care in fond vorbesc mult si nu fac nimic. Ia spunetimi si mie cate case pentru amarati se faceau cu bani dati pe catedrala? cate suflete infometate se hraneau cu acesti bani? Cand se renoveaza o biserica se colecteaza bani de la oameni si nu mai vorbesc de taxele suplimentare care se percep pentru servicii. N-am vazut un preot care sa duca o bucata de paine unor amarati, in schimb vad cum impopotanati se afiseaza la cate o sarbatoare unde prostimea se calca in piciore pentru ca i s-a mai nazarit cuiva ca mai plange cate o icoana.Eu personal m-am saturat sa astept ca Dumnezeu sa-mi faca dreptate, i-am dat prea mult iar in schimb ce-am primit, nimic,am fost bun, iertator si iubitor si cu ce m-am ales cu faptul ca mai am cateva luni de tait? N-am facut rau in viata mea la nimeni iar cele 10 porunci ereau litera de lege pentru mine iar in schimb cand am vrut sa ma retrag sa-mi traiesc ultimile zile in liniste am fost tratat ca ultimul om pentru c-am indreznit sa-mi cer drepturile pe care mi le acorda legea in astfel de cazuri si atunci unde este dumnezeu? pentru ca am doar 42 de ani si nu cred ca merit doar atat.

  • Imi cer scuze Florin pentru ca doar am aprobat comentariul si nu am raspuns imediat pentru ca am fost dus in eroare de timpul foarte scurt intre cele doua comentarii ale tale.
   La cea ce spui cu privire la fastul care este in jurul nostru prin biserici, sau chiar in viata slujitorilor acestor biserici iti dau perfecta dreptate.
   Dar vreau sa-ti spun draga Florin ca Biserica nu este formata din aceste cladiri, pentru ca Dumnezeu nu poate sa locuiasca in cladiri construite de maini omenesti, El locuieste in inima celui ce crede ca Domnul Isus este Fiul lui Dumneze si se inchina inaintea lui in Duh si in Adevar.
   Din ce imi spui tu observ ca te confrunti cu o problema deosebit de grea, ca ai dat foarte mult lui Dumnezeu si nu ai primit nimic. Pot sa-ti spun ca daca ai trait asa cum spui slujindu-L pe Dumnezeu, ai fost bun, iertator, este un lucru bun, dar Biblia spune ca faptele noastre bune sunt ca o haina manjita inaintea lui Dumneze (Isaia 64.6) si ca sa putem fi vazuti curati, sau sfinti inaintea lui Dumnezeu lucrul acesta se poate doar prin Domnul Isus, pentru ca sfantul apostol Pavel spune in Romani 3.23 ~caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu~ Dar ce ar putea sa ne dea noua Dumnezeu aici pe acest pamant si sa fim foste satisfacuti? Pot sa-ti spun Florin draga ca El ne-a dat mai mult decat putem noi gandi, un loc minunat in cerul Lui pe care Domnul Isus il pregateste! Sincer vreau s mai vorbib si o poti face si pe adresa mea personala de maill borlovan_marcel@yahoo.com
   Te salut cu mult respect Florin

 2. Nu-i nici mirare, nici noutate, dorinta unora de a contesta ca Isus este Fiul lui Dumnezeu – in esenta, adevarul care constituie piatra unghiulara a crestinismului. De 2000 de ani se incearca acest lucru!
  Uimirea vine insa din faptul ca atacul nu vine de la evrei, musulmani, hindusi sau budisti, ci de la oameni care s-au format intr-o cultura crestina, de la ignoranti care se cred atotstiutori!
  Sigur, unii ca Florin Ionel merg si mai departe negand existenta lui Dumnezeu pentru ca i-au fost inselate asteptarile…daca bine intuiesc, fiind bolnav de o boala incurabila.
  Dumnezeu nu se ia la tranta cu noi sa ne dovedeasca cine este si ce poate, dar se lasa descoperit cautatorilor onesti. Fiecare zi din viata este darul Lui, aerul, soarele, sanatatea, intelepciunea … toate sunt daruri si le avem pentru o vreme limitata. Ce facem fiecare cu viata noastra este o chestiune de alegere personala. Adevarul absolut ramane Hristos.

  • Pfff…nu cred ca zeii la care crezi tu ca te inchini sunt disponibili acum. Vezi..striga-i. Daca nu raspund stai linistit ca poate sunt la plimbare sau poate dorm. Insa Dumnezeul nostru nu doarme. Hristos e unul dintre cele trei persoane ale Sfintei Treimi, implicit Fiul Lui Dumnezeu.

  • Costin, nu cred ca trebuie sa stai linistit asa cum spune Daniel, daca zeii la care te inchini nu-ti raspund atunci cauta-i pe cei care iti raspund. Dumnezeu spune in Ps. 50.15 „Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!”

 3. 32.Cand se aflau copii lui Israel an pustiu,au g
  asit un om adunand lemne an ziua odihnei
  33.Si cei ce lau gasit adunand lemne an ziua odihnei la-u dus la MOISE SI Aaron si la toata o
  bstia lui fiilor lui Israel;
  34, Si lau pus sub paza, pentru ca anca nu era hotarat ce sa faca cu el.
  35. Atunci a zis Domnul catre Moise: Omul acesta sa moara,sa fie ucis cu pietre de catretoata obstia fiilor lui Israel, afara din .tabara.”
  Ne referim la aceiasi persoana sau e o confuzie?

  • Vreau sa-ti spun ca da, vorbim despre aceasi persoana aici nu esti in nici o confuzie, dar vreau sa-ti spun ceva. Dumnezeu inainte de a fi bun, milostiv, plin de dragoste, Dumnezeu este DREPT. Dumnezeu a stabilit niste legi pentru poporul Israel pe care fiecare trebuia sa le respecte. Incalcarea legilor atragea dupa sine pedeapsa lui Dumnezeu. Episodul pe care tu l-ai pus in fata nu prezinta altceva decat o incalcare a legi lui Dumnezeu si prezentarea dreptatii lui Dumnezeu. Dumnezeu nu poate sa minta. Daca Dumnezeu a spus ceva trebuie sa implineasca. A spus Dumnezeu ca plata pacatului, neascultarii este moartea si in baza acestei dreptati a Lui El a trebuit sa-L lase pe Domnul Isus hristos mai tarziu sa moara pe cruce.

 4. Corut spunea ca este expert in manipulare,asa ca lasa-l pe el sa se apropie de Isus.In problema religiilor,ramanem la o chestie discutabila:Cati morti au facut cruciadele si cati mor in numele lui Alah?Stiai ca Vaticanul dispune de una dintre cele mai mari agentii imobiliare din Italia cu multe apartamente(situate cam pe aici-Largo di Porta Cavalleggeri / Via delle Fornaci-o parte ) ce stau libere de mai mult de 10 ani(care sunt destinate protocolului si nu celor fara casa)si ca italienii platesc un impozit care se cheama 8 per mile,destinat Vaticanului?Si dupa vorbesc ca ar fi cazul sa fie eradicata foamea in lume,dar cu cei 900 de milioane de euro pe care le primesc anual ce fac?E normal ca nu este Corut securistul cel care trebuie sa vorbeasca,dar nici „teologul” Becali nu ar trebui sa deschida gura.Citeste si asta pentru edificare http://www.lp.ro/santegidio-marele-bluff .Numai de bine!Lady Roxy

  • Iti dau perfecta dreptate in ce priveste problemele legate de politica religioasa daca pot sa-i spun asa, dar imi aduc aminte ce spunea Domnul Isus cand statea de vorba la fantana lui Iacov cu femeia Samariteanca cand îi spune că va veni ceasul când se vor închina înaintea lui Dumnezeu nu pe muntele unde doreau samaritenii nici la Ierusalim cum spuneau iudeii ci în duh şi în adevăr pentru că Dumnezeu este Duh (vezi Ioan cap. 4). Închinarea noastră trebuie să fie înaintea lui Dumnezeu si să nu privim la ce este în jurul nostru, să privim la El care este Dumnezeu. Vreau să-ţi pun o întrebare admiţi că sunt bani falşi? De ce sunt bani falşi? ….Pentru că sunt şi bani adevăraţi!
   Să auzim numai de bine!

 5. Pingback: Prostia la romani | DanielOrza.net

 6. cum ati explici;crestini au dreptate ,musulmani la fel,hindusi,budistisi alti care cred an alti dumnezei au si ei dreptate,
  toti dumnezei acestia au facut minuni pe care nu lea vazut nimeni.
  adepti lor[aia mai fanatici]mai pune de un atentat,de un razboi regional de o revolta ceva acolo sai anvete minte pe atei si pe minoritari ca ei au dreptate.
  nu ti se pare ca acolo unde e credinta mai mare e si saracia la fel.
  cum ati explici faptul ca oameni bogati nu se omoara cu credinta
  cine se anchina la moaste?
  sa-ti spun eu?toti nenorociti care,nau avut noroc an lumea asta si tot nu au.

  • Te salut, scuza-mi intarzierea dar am fost plecat si nu am avut net. Cu privire la primul tau mesaj Costin, sa sti ca sunt gata sa mor pentru credinta mea, pentru ca stiu in cine mi-am pus speranta. Daca mi-am pus nadejdea doar pentru lumea asta atunci as fi cel mai nenorocit, speranta mea este in ce este dincolo, si atunci sunt gata chiar sa mor pentru un Domn care nu m-a dezamagit niciodata. Sper sa ne mai auzim cu bine… in zilele urmatoare!

 7. E o tara libera si oricine isi poate expune punctul de vedere.

  Din pacate, in lupta pentru publicitate si implicit bani se ia in calcul cazurile extraordinare precum e acest om. Cu timpul vom vedea mai multi ca el, ca Dawkins si alti atei inflacarati ca ei.

  Noi suntem pusi aici ca niste oi in mijlocul lupilor. Cu toate ca IL cunoastem, ii toleram si avem rabdare cu acesti profeti falsi asa cum are EL rabdare cu ei si a avut cu noi.

  Multa binecuvantare.

 8. acest agreat de multi, Pavel Corut este cel ce l-a depasit pe Arie in absurditate si stupizenie…MANTUIREA DE DUPA CUMPLITA RATACIRE???SERIOS?? deci imi spuneti ca dracul te poate vreodata indruma spre mantuire?a afirmat ca, crede in Dumnezeu…dar in Cuvantul Lui de ce nu crede? spune Sf Ioan Gura de Aur: Avand Sfintele Scripturi, e o nebunie sa iti cauti alti invatatori! Biserica ne-o cautam in Sf Scriptura! prezenta lui Dumnezeu Cel in Treime slavit se vede in intreaga creatie, pronia Sa fara de care nimeni nu poate traii…eu, mladita vesteda si fara de mult grai, fara 130 de carti, astept lasarea la o parte a intregii lucrari de afundare in noroiul pacatului si al necredintei a acestui om inteligent dar nu intelept! nu va lasati influentati iubitilor de el! Dumnezeu se afla si se gaseste in inima omului care crede in el, Tata, Fiu si Duh Sfant! nu apostaziati, nu tradati pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos, care pentru tine, pentru tine si pentru tine S-a rastignit, iar Tatal a dat spre jertfa pe singurul sau Fiu…

  • Dragă Adrian ai perfectă dreptate, atunci când avem Scriptura lângă noi şi în noi Îl cunoaştem pe adevăratul Dumnezeu. Un astfel d om nu poate să spună că el crede în Dumnezeu dar îl nesocoteşte pe fiul lui, pe Domnul Isus…, Mântuitorul spunea cine are pe Fiul îl are şi pe Tatăl! Îţi doresc numai bine… Dumnezeu să te binecuvinteze!

 9. Cred ca iesirea din criza se poate face prin;
  -impozitarea progresiva [firme,salarii,pensii}
  venit mic = impozit mic 10% -dispare evaziunea fiscala
  venit mediu ,mare =impozit 16%-50%,eliminarea imp forfetar
  -subventionarea agriculturii reala pt cel ce munceste real, pamintul
  -sustinerea productiei agricole romanesti
  supermarketurile sa aiba numai produse romanesti
  acces in pietele agricole sa aiba in primul rind producatorii directi
  -reducerea cheltuielilor inutile ,sau compensatorii pt clientii partidelor
  -executarea licitatiilor corecte , netrucate ,cu acces prioritar al firmelor romanestia
  -deblocarea financiara imediata a firmelor care au executat lucrari la stat neplatite.

 10. Pavel Corut este un liber cugetator a zis , la fel ca si multi oameni de mare probitate intelectuala,el crede in Dumnezeu , dar gindeste intr-un sens mai larg international punind la acelasi nivel toate religiile islamism,crestinism,budism, etc, vezi „istoria religiilor”-MIRCEA ELIADE.
  A-l jueca pe d l Pavel Corut, este o gresala ff mare , niciunul din dv nu-i intelegeti de fapt gindirea, dinsul e un TITAN ,cu o experienta si o pregatire de exceptie.

  • Nu cred ca ar trebui sa-l numim un TITAN, cel mai mult am putea sa spunem ca este un „ganditor”, unul care este se lupta cu Dumnezeu, dar asta este o alta discutie. Nu cred ca viziunea lui este intr-un sens international asa cum spuneti dvs, in dreptullui Dumnezeu nu poti sa fi decat de partea Lui sau impotriva lui. Sa aveti o zi buna si pentru mine Pavel C. ramane tot un impostor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s