Ce ai face daca astazi ar fi ultima ta zi?

Vizitand astazi mai multe bloguri crestine m-am oprit la intrebarea pe care o lansa Emanuel Iacob pe Crestintotal.

Atunci cand lucrezi intr-un colectiv de oameni din care unii nu au nicio moralitate, iar altii se straduiesc sa arate o alta fata a vietii, se creaza unele discutii la care daca te gandesti un pic, sunt chiar foarte interesante si pline de invataminte. O astfel de discutie a aparut intr-o zi, cand din vorba in vorba am pus o intrebare prin care sa incep o discutie despre Dumnezeu, fara sa ma gandesc daca este o intrebare potrivita sau nu. Dar pentru ca in acel moment asta am simtit, asta am intrebat. Intrebarea mea suna in felul urmator CE AI FACE TU, DACA ASTAZI AR FI ULTIMA TA ZI DE VIATA? Si uite asa a inceput o discutie la care am ramas socat de unele raspunsuri, dar care totodata m-a pus si serios pe ganduri. Si acum sa va dau cateva variate pe care le-am auzit.

  • 1 – as bea alcoool pana nu as mai sti de mine, ca in momentul mortii sa nu stiu nimic
  • 2 – m-as culca cu toate fetele disponibile, ca in momentul mortii sa mor astfel cum mi-a placut sa traiesc
  • 3 – nu as suporta acest gind,sa stiu ca mai am doar citeva ore de viata,mi-as lua singur viata,oricum o sa mor
  • 4 – m-as pocai de toate faptele mele rele, poate ca Dumnezeu ma va ierta si ma va primi la El
  • 5 – mi-as cere iertare de la toti acei la care le-am gresit cu ceva, sa mor impacat

Si dupa inca cateva raspunsuri veni si randul meu. La acel moment singurele ganduri care mi-au trecut prin minte, a fost ca as multumi Domnului pentru toata viata mea, m-as mai pocai inca odata, as multumii familiei mele pentru iubirea lor si impreuna cu ei as canta cantari de lauda si multumire pentru ca in momentul mortii sa fiu deja incalzit pentru intalnirea cu Domnul.

Dar, am ajuns acasa si aceasta intrebare incepea sa ma cam macine in interiorul meu. Oare chiar as putea ca intr-o astfel de zi sa fiu multumitor, recunoscator si plin de bucurie in inima mea? Hmmm , stau si ma gandesc la cate mici incercari am clacat si am fost slab in credinta, la momentele cand in loc sa laud pe Domnul am cartit si am strigat catre El , DE CE? Acum sincer sa fiu nu stiu daca intr-adevar as putea avea o atitudine de multumire si recunostinta in aceea zi si in loc de aceste sa fiu de fapt plin de frica si cu gandul ca daca Domnul nu ma va primi la El. Stiu ca viata noastra este doar o calatorie spre moarte si moartea doar inceputul vietii. Mai stiu ca daca traim pentru Domnul traim si daca murim pentru Domnul murim. Dar ceea ce nu stiu este daca chiar sunt pregatit pentru ziua intilnirii cu Creatorul meu. Vrem nu vrem toti ne vom  infatisa inaintea scaunului de judecata, fie sa fim judecati, fie sa fim rasplatiti.

As vrea sa va pun si voua aceeasi intrebare si va rog sa raspundeti la ea, daca astazi ar fi ultima ta zi de viata, cum ti-ai traio, ce ai face?

O intrebare foarte buna, la care cred ca ar trebui sa raspundem foarte sincer, mai ales daca ti-as spune dragul meu ca aceasta intrebare poate ti-o pune acum Dumnezeu tie dragul meu care citesti aceste ganduri!

2 comentarii la “Ce ai face daca astazi ar fi ultima ta zi?

  1. Wow, buna intrebare.
    Mi-as face cu aceeasi dedicare lucrul, apoi as suna pe cei dragi sa ma auda din nou spunandu-le ca ii iubesc, m-as duce in Copou sa vad apusul, as canta cat m-ar tine gura si as multumi fiecarui om Lui Dumnezeu pentru fiecare miliardime de secunda ce am trait-o …

    • Frumos, atunci cand avem o viata frumoasa inaintea lui Dumnezeu, atunci putem sa-i multumim chiar si in fata mortii pentru farama de viata petrecuta pepamant si pentru eternitatea care ne asteapta dincolo cu El.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s