Parlamentarii PDL vor o Zi Naţională de Rugăciune

Senatorul PDL Gheoghe David şi deputatul PDL Mircea Lubanovici au iniţiat o propunere legislativă privind declararea Zilei Naţionale de Rugăciune ca sărbătoare legală, nelucrătoare, în ideea de a consacra o zi specială „apropierii de Dumnezeu prin rugăciune”.

Propunerea legislativă de modificare a Codului Muncii a fost elaborată de cei doi democrat-liberali, împreună cu alţi colegi parlamentari.

Iniţiatorii precizează că promovarea acestui proiect a fost determinată de „dorinţa multor creştini atât din ţară, cât şi a multor români din Diaspora, indiferent de confesiune sau cultul creştin căruia îi aparţin, de a exista o zi specială din an dedicată apropierii de Dumnezeu prin rugăciune, instituită prin lege – care să fie declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare”.

„Ziua Naţională a Rugăciunii – ca sărbătoare ecumenică – are menirea de a celebra puterea rugăciunii ce-i uneşte deopotrivă pe toţi adepţii religiilor monoteiste, dar în special pe creştinii români şi pe cei răspândiţi pe mapamond, precum şi de a reaminti că poporul român s-a născut creştin”, precizează deputatul PDL Mircea Lubanovici. Democrat-liberalul adaugă că o lege asemănătoare există în S.U.A., sub denumirea de National Day of Prayer, zi „în care populaţia Statelor Unite se poate întoarce cu gândul la Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie, la cele sfinte fie în biserici, fie în grupuri, fie individual”.

Sursa. Senatul României şi Ziua de Constanţa

Un comentariu la “Parlamentarii PDL vor o Zi Naţională de Rugăciune

  1. Pingback: Parlamentarii vor o Zi Naţională de Rugăciune « Life Mission

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s