Ortodoxia, o exploatare a Divinităţii?

Din ce în ce mai mult suntem convinşi de hărţuiala religioasă a poporului român ortodox, care prin acţiunile proprii defăimează nu doar adevăratul sens al Divinităţii, dar contribuie să construiască (cu ajutorul distincşilor religioşi) o confuzie asupra identităţii autentice a Creştinismului care izvoreşte din Cristos şi nu din popularism sau loterie spirituală. Conform unui articol din cotidianul „Adevărul” observăm urmatoarele:

100 de lei acatistul pentru cancer

  • Miile de credincioşi care s-au adunat ieri la moaştele Sfintei Parascheva au umplut vistieria Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În speranţa că se vor însănatoşi sau doar că le va merge mai bine, pelerinii au pus pe lângă acatiste bancnote muncite din greu.
  • 1 leu – să-ţi citească o dată preotul în biserică ruga de pe bilet, în timpul slujbei;
  • 10 lei – să fii binevăzut de lume;
  • 20 de lei – pentru norocul şi sănătatea copiilor;
  • 30 de lei – pentru a scăpa de farmece;
  • 50 de lei – să ai noroc la bani;
  • 100 de lei – să te vindeci de cancer sau de o boală gravă. (sursa, adevarul.ro)

Aberaţiile de mai sus asociază practicile Bisericii Ortodoxe cu orice  altă afacere sau instituţie care se straduieşte necontentit să convingă publicul că produsele comercializate aduc ameliorare sau chiar soluţia necesară vindecării umane. Nu doar atât, dar practicile scoase la suprafaţă de către reprezentanţii cotidianului „Adevarul” confirmă încă odată abuzivitatea spirituală (cât şi etica greşită) pe care o aleg mai marii Bisericii Ortodoxe (Da cu banul si minciuna).

Fiecare acţiune este o modalitate de al înlocui pe Dumnezeu cu criterii întâlnite în cartierul bişniţarilor sau la cozile celor care (încă) descopera „alba neagra” ca a fiind un truc eficient şi profitabil. Asemenea este atitudinea preoţiolor care se folosec de Dumnezeu pentru aş umple visiterele şi de a se folosii de slabiciunile sau chiar de emoţiile spirituale şi fizice a celor care se află într-o disperare clinica. Trebuie sa fim asprii cu astfel de „preoţi profitori şi necuraţi”, deoarece aceştia se folosesc de necazurile oamenilor pentru ai duce pe aceştia într-o eroare spirituală şi emoţională.

În Scriputuri (Cuvântul lui Dumnezeu) nu gasim astfel de incidente ca a fiind acceptate sau promovate de Dumnezeu. Dimpotrivă, Dumnezeu este împotriva acestor practici, considerând (pe cei care practica astfel de iluzii) ca  fiind mârşavi şi lucratori ai Satanei. De când (şi pe ce bază) trebuie omul să plătească pentru a fi binevăzut de lume? Cum dovedim că un om este binevăzut de lume? Prin  a plătii? Unde găsim în Scriptură idea că Dumnezeu pretinde o anumită suma pentru ca omul să fie vindecat sau chiar pentru ca acesta să câştige (sau să aibă noroc) bani la jocuri de noroc?

Acestea sunt iluziile desconspirate de slujitorii Satanei, care încercă să desfinţeze caracterul si prezenţa Dumnezeului Creator cu caracterul stupid şi mârşav al preoţilor satanişti. Acesti inclupaţi se folosesc de Cuvântul lui Dumnezeu, şi de poziţia acestora, pentru a-L exploata pe Dumnezeu.

Sursa. Cosmin Pascu, bisericata.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s