Info India martie – mai

Ne cerem iertare că nu am scris până acum, trebuie să recunosc că stăm slab cu corespondenţa, dar a fost şi un motiv medical. Datorită faptului că am petrecut mult timp în faţa calculatorului, traducând şi lucrând la statutul bisericii şi a lucrării, mi s-a deplasat un pic coloana care mi-a apăsat nervul care merge la mâna stângă, datorită acestui lucru mi-a amorţit jumătate din mâna stângă. Aşa că doctorul după ce mi-a făcut analize, mi-a spus să mă apuc de mişcare; dar a trebuit să nu mai stau la calculator pentru o perioadă de timp.

Mulţumim pentru dragostea, rugăciunile şi implicarea voastra în lucrarea Domnului din India. Noi vă considerăm pe voi cei de acasă ca şi lucrători împreună cu noi în aceaşi echipă; lucrarea în echipă face ca oamenii obişnuiţi ca noi, să obţină rezultate neobişnuite prin puterea şi ptentru slava lui Dumnezeu, atunci când suntem uniţi împreună cu voi în dragoste şi rugăciune.

Echipa din Londra

Ne-am bucurat sa avem cu noi pt o perioada de 3 saptamani pe Adrian, Estera si Teodora, trei tineri deosebiti din Biserica Betleem – Londra. Ei au lucrat cu copiii din cele trei clase de alfabetizare si din scoala privata, cu tinerii din Biserica dar au fost implicati si in alte lucrari sociale.

Asa cum o puteti vedea in poza, ei au facut o treaba foarte buna cu lucru manual, dar si cu lectile biblice. Unul dintre copiii de la scoala privata a fost asa de impresionat de o lectie despre Isus, iar atunci cand a venit mama lui dupa el, el ia spus cu mult entuziasm: “Mama, azi am invatat o poveste despre Isus, cand ajungem acasa am sa ti-o povestesc toata si tie”

Singur in India

In aceasi zi cand a plecat echipa spre Londra, a plecat si Ioana cu Alisha in Romania. Primul motiv a fost prezentarea lor la ambasada pt viza de emigrare pt America. Dumnezeu le-a ajutat, asa ca Ioana si Alisha au primit dreptul de rezidenta, iar cu ajutorul Lui vom merge pe data de 17 mai, pt prima data in America ca si familie, pt o perioada de doua luni.

Al doilea motiv pt plecare, a fost unul medical. Datorita excesului de medicamente pt TBC, a fost afectata vezica biliara. Doctorul din India a sfatuit-o sa scoata afara vezica. Insa la controlul din Romania, doctorul ia spus sa mai astepte un timp. Speram ca Dumnezeu sa se atinga si sa nu mai fie nevoie de operatie.

Botez în apă

Duminca trecuta, pe data de 9 mai, am avut un botez in apa. Daca va mai amintiti, in mesajul trecute v-am scris despre Vicky si Ana si despre problemele cu care se confrunta ei. I-am invatat sa-l caute pe Dumnezeu mai intai, si El va purta de grija de nevoile lor, iar Dumnezeu si-a tinut promisiunea si in cazul lor. Dumnezeu a ascultat rugaciunile voastre si ale noastre, iar dupa multa cautare Vicky a gasit un serviciu mult mai bun decat calificarea lui (sau mai bine spus lipsa calificarii), iara cum sunt pt prima data pe cont propriu, in opt ani de cand sunt casatoriti.

Cu lacrimi in ochi, Ana a marturisit in Biserica cum Dumnezeu i-a schimbat viata, si ca este hotarata sa-L urmeze prin legamantul in apa botezului.

Lărgirea lucrării / Serviciu de Ordinare

Dumnezeu ne-a largit lucrarea prin adoptarea unei Bisericii. Evanghelistul care a plantat aceasta Biserica se numeste Santosh Samuel, si mi-a devenit in timp unul dintre cei mai bun prieteni in India. Credinciosia, dedicarea si sacrificiul cu care a lucrat, ne-a impresionat. La ora actuala Biserica are 12 membri, toti tineri si recent intorsi la Dumnezeu, dar plin de dragoste si zel pt El. In fiecare luna ei merg pe strazi si distribuiesc sute si mi de tratate biblice. Si desi sunt putini si tineri, totusi isi platesc singuri chiria si intretinerea apartamentului unde se intalnesc pt partasie.

Datorita nevoii Bisericii dar si confirmand chemarea care ia facut-o Dumnezeu lui Santosh, l-am ordinat si incredintat in slujba ca si pastor.

Despre pământ

Dumnezeu ne-a ajutat sa gasim un pamant cu o suprafata de un acru, care sa corespunda nevoilor lucrarii. Acum suntem in proces de verificare a documentelor, iar daca totul este in regula cu actele, ne-am bucura ca Dumnezeu sa faca minunea ca sa avem banii necesari, asa incat sa putem cumpara acest pamant.

Motive de rugaciune

  • Multumiti impreuna cu noi Domnului pt Biserica Betleem si pt cei trei tineri din Londra, si tot odata rugati-va ca Dumnezeu sa binecuvanteze samanta Cuvantului pusa de ei in inima copiilor si tinerilor.
  • Continuati sa va rugati pt Ana, Dumnezeu sa o creasca in credinta, si sa continuie sa lucreze la transformarea sotului ei Vicky.
  • Rugati-va pt cele doua biserici, cat si pt cele doua familii de lucratori: Matthew si Maria, si pt Santosh Samuel, impreuna cu sotia lui Lois si cei trei copii: Iosua, Caleb si Iust.
  • Rugati-va pt pamantul care vrem sa-l cumparam, Dumnezeu sa ne ajute sa vedem daca actele sunt in regula sau nu, iar in al doilea rand Dumnezeu sa faca minunea de care avem nevoie in ce priveste partea financiara.
  • Rugati-va pt calatoria noastra in America, va trebuii sa dam un raport de misiune Bisericii Happy Valley dar si sa calatorim in mai multe Bisericii pt a impartasi despre lucrarea Domnului din India, dar si pt a provoca la misiune.

Fiti binecuvantati!

Împreuna cu voi in slujba lui Dumnezeu!

Fam. Peter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s