Consiliul Mondial al Bisericilor prioritizează: întâi săracii şi apoi băncile

Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) a lansat un apel liderilor mondiali prin care cer ca aceștia să ajute întâi oamenii săraci și apoi marile bănci afectate de criză, și să reducă cheltuilelile militare.
Wealthgap (Foto:   beyondintractability.org)
„Credem că mobilizarea surselor financiare pentru eradicarea sărăciei și atingerea unuia dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului […] ține mai degrabă de voința politică și, da, și de curajul moral,” se arată în declarația emisă de WCC înaintea summitului Națiunilor Unite privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, care va avea loc în septembrie anul acesta.

WCC contrapune resursele necesare pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului cu „trilioanele de dolari” care „în doar câteva luni” au fost strânse de guvernele din țările bogate pentru a „resuscita instituțiile financiare” și „cheltuielile militare globale” aflate în permanentă creștere, scrie Ekklesia.

10 comentarii la “Consiliul Mondial al Bisericilor prioritizează: întâi săracii şi apoi băncile

    • Crezi că nu ar fi bine dacă ne-am orienta mai mult spre cei din aşa zisa lume a treia, spre cei care poate nu au posibilităţi să aibă ce avem noi în ţară…

  1. Ar fi multe de discutat la acest subiect. In primul rind, se lupta de sute de anu la eradicarea saraciei, cu miliarde si miliarde de dolari/euro, si totusi, inca mai sint saraci.

    Apoi, daca bancile nu mai au bani sa imprumute firmelor care creaza locuri de munca, unde vor lucra oamenii ca sa aiba bani destui sa doneze pentru cei din lumea a 3-a? Sa fim seriosi, nu e calul atit de roz pe cit pare…..

  2. Deci daca economia merge sau nu, nu conteaza in faptul cit fiecare are pe constiinta sa ajute.

    Si ne intoarcem de unde am plecat: WCC habar n-are despre ce vorbeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s