Tu eşti un erou!

Ne gândim adeseori la ceea ce reprezintă pentru fiecare din noi termenul “erou”. Îl întâlnim pretutindeni: în filme, în benzi desenate, în glume…  cei mai mulţi ştiu, că un erou este cel care luptă pentru binele omenirii, care realizează lucruri măreţe şi care salvează vieţi într-un mod extraordinar. Acesta este eroul pe care-l modelăm şi pe care ni-l dorim de cele mai multe ori. Însă, puţini sunt cei care ştiu că există şi eroi mai diferiţi… care stau ascunşi în spatele scenei, aceia pe care lumea nu-i va cunoaşte niciodată. Sunt oameni care nu vor uralele mulţimii, medaliile şi renumele în istorie. ,,Eroi” care se mulţumesc cu bunăstarea celor din jur şi cu fericirea persoanelor dragi. Ştiu, că undeva, un baieţel vrea să ajungă odată aviator ca tatăl sau, o fetiţă vrea sa fie doctor când va fi mare, un tânăr merge mai departe dupa un eşec datorită unor cuvinte spuse de un străin, un bătrân este ajutat în fiecare zi să supravieţuiască singurătăţii! Pentru fiecare din aceştia există un mic motiv pentru a trăi şi ziua de mâine: oamenii care ştiu să fie în locul potrivit la momentul potrivit. Un asemenea om poate fi fiecare dintre noi. Află că tu eşti un erou, nu pentru o lume întreagă, ci pentru cineva de lângă tine! Avem puterea să schimbăm vieţi, să întindem o mână la nevoie, să ridicăm moralul, să facem o viaţă mai frumoasă. Astfel, fericirea celor din jur  va reprezenta medalia noastră, iar satisfacţia este garantată!

Să ne amintim pentru ce trăim.
Trebuie să recunoastem că uneori cei mai mulţi dintre noi ne plângem de aşa zisele lipsuri pe care le simţim în viaţă. Suntem nemulţumiţi de maşină, de casă, de îmbrăcăminte, de familie, de felul în care arătăm, uitând cât suntem de binecuvântaţi de fapt! Închidem ochii şi ne prefacem că nu există oameni care trăiesc pe străzi, care suferă de foame, oameni singuri, care au într-adevăr motive bine întemeiate pentru a se plânge. Şi totuşi, unii nu o fac…

Mi-aduc aminte de o asemenea persoană. Mereu îmbrăcată modest, un om care stătea uneori flămând pentru a-şi hrăni copii cu pâine doar, care a îndurat ani grei de frig în căsuţa în care locuieşte. Un om fără bani, maşină şi fără mofturi. De departe îl vezi venind la munca cu zâmbetul pe buze, mereu vesel slăvindu-l pe Dumnezeu în toate! L-am întrebat odată: “Cum  poţi să mai zâmbeşti când viaţa ta este atât de grea?”
Şi, la fel de senin ca de obicei, a răspuns: “Ştiu că viaţa nu este atât de uşoară pe cât aş vrea , dar indiferent de greutăţi şi lipsuri, ea trece în fiecare secundă. Însă ceea ce ma face fericit este nădejdea mea, că Dumnezeu îmi pregăteşte un loc mai bun în ceruri. Nu am nimic aici, dar acolo, în veşnicie, am de câştigat cu mult mai mult decât pe pământ.“ Şi, iaraşi, a zâmbit. Un om simplu, însă cu toate acestea, mi-am dat seama că are un lucru mai de preţ decât toate: îl are pe Dumnezeu!
Ştiu că, odată, toate greutăţile şi durerile vieţii ne vor fi răsplătite de Însuşi Dumnezeu, pentru că n-am uitat niciodată scopul nostru pe acest pământ: acela de a înţelege că fericirea adevărată nu este în viaţa aceasta, ci în veşnicie. Noi… trăim pentru a ajunge odată acolo!

Luca Anca – creştintotal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s