Info India Noiembrie / Decembrie 2010

În aceste zile am primit un mail de la Dani şi Ioana din India, în care prezenta lucrarea lor din ultimele luni. Am considerat că este de folos ca şi voi dragii mei să mai aflaţi veşti despre lucrarea pe care ei o fac acolo pe ogorul Domnului. Conţinutul mesajului spune aşa….

Va salutam cu multa dragoste din India. Am vrea in acest ultim mesaj de informare, sa fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile revarsate peste lucrarea Lui din India, dar si peste noi ca familie. Si pentru ca Dumnezeu a revarsat aceste binecuvantari prin voi, de acea vrem sa va multumim. Multumim in special Bisericii Happy Valley, Bisericii Micalaca, si voua tuturor celor ce v-ati rugat si v-ati implicat financiar in lucrarea Domnului de aici din India. Multumim tuturor care ati fost impreuna lucratori cu noi pentru inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu, stim ca nu am putea lucra fara voi, de aceea dorim ca Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplatasca aici pe pamant si mult mai mult in Imparatia Lui.

Botez in apa

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem din nou un botez in Biserica. De data asta patru tineri din biserica nr. 2 unde Santhosh este pastor. Fiecare din cei patru au avut impotriviri din partea famililor. Ne bucuram ca Dumnezeu ia intarit si le-a dat putere sa stea tari in credinta ca sa faca acest pas. Nici unul dintre ei nu este casatorit, asa ca presiunea din partea familiei va fi mai mare atunci cand urmeaza ca ei sa se casatoreasca. Familile lor o s-ai oblige sa se casatoreasca cu cine vor ei, si in ritual religios hindus. Credem ca Dumnezeu ii va intari si atunci si ei vor avea intelepciune sa arate dragoste si respect pentru familile lor fara a se compromite.

Aprobari de la guvern

In mesajul trecut v-am cerut sa va rugati pentru aprobarile de la guvern de care avem nevoie, si slavit sa fie Domnul ca El va ascultat rugaciunile. Doar in decurs de o luna si ceva, am primit trei aprobari. Cea mai importanta a fost scutirea de taxe, asa ca nu va trebui sa platim taxe pe banii care vin in India.

A doua aprobare poate parea amuzanta pentru unii, dar aici iti trebuie aprobare speciala ca sa  primesti scrisori prin posta in numele organizatiei. Ne-a trebuit opt luni ca sa primim aceasta aprobare, o gramada de acte si zeci de vizite pe la birourile lor.

A treia aprobare pentru permisul de conducere a durat trei ani, tot cu zeci de vizite si reclamatii pe la birourile lor. Desi le-am aratat ca am permis de rezidenta in India am fost respins de trei ori pe motiv ca nu sunt cetatean Indian. Dumnezeu ma ajutat insa printr-un ofiter superior musulman cu care m-am imprietenit si care ma ajutat mult, dar si un altul hindus. Asa se face ca am intrat in istoria Biharului cel putin pentru faptul ca sunt primul strain care a primit permis de conducere. Slavit sa fie Domnul pentru aceasta!

Mai asteptam o aprobare foarte importanta si nu stim exact cat va dura. Este vorba de aprobarea din partea guvernului de a transfera din strainatate sume mai mari de bani in contul misiunii (a trustului). Pentru cumpararea pamantului si constuctie va fi nevoie de transfer de sume mai semnificative si avem nevoie de aceasta aprobare.

Evanghelizare pe strada

Vestea buna a nasterii lui Isus, a fost vestita de echipa de misiune si de membrii celor doua Bisericii in cele mai importante si populate locuri din Patna. Echipati cu un sistem audio, ei au cantat, au vestit Evanghelia si au distribuit Nou Testamente si brosuri la mii de oameni.

Program de Craciun in Scoala Privata

Este al treilea an de cand organizam acest program. Un program in care copiii din scoala prezinta vestea buna a nasterii lui Isus prin cantece, scenete si verstete din Biblie. Au venit in jur de 180 de parinti si invitati, care pe langa programul copiilor au putut sa auda si un mesaj prezentat de un pastor Indian.

Ne bucuram ca in felul acesta am putut din nou sa vestim evanghelia celor din casta superioara si mijlocie. De data asta, ei nu doar au auzit Cuvantul, ci l-au luat si acasa. Si pt ca cei mai multi dintre ei nu ar fi acceptat o Biblie, am daruit fiecarei familie o Biblie pt copii. Biblie care contine cele mai importante intamplari din biblie, de la Genesa pana la Apocalipsa, si care contine o multime de imagini viu colorate. Multumim tinerilor din Micalaca care au lucrat din greu ca sa sponsorizeze acest proiect.

Urari din partea noastra

Cu ocazia acestor sarbatori in care ne aducem aminte de intruparea Fiului lui Dumnezeu, dorim din toata inima ca Duhul Sfant sa va umple inima si viata cu multe bucurii, si sa va dea o binecuvantare speciala in tot ceea ce faceti. Dumnezeu sa va binecuvanteze in noul an, si in dragostea Lui, El sa vegheze asupra voastra in noul an 2011. Fiti binecuvantati!

Motive de rugaciune

– rugati-va pentru cei patru tineri care s-au botezat, Dumnezeu sa-i ajute sa creasca si sa ramana tari in credinta.

– sa multumim Domnului pentru cele trei aprobari si sa ne rugam Domnului pentru aprobarile pe care le mai asteptam.

– sa multumim Domnului pentru toti cei ce au donat (unii chiar sume mari) pentru cumparare de pamant si contructie aici in India.

– rugati-va pentru cei care au auzit Evanghelia pe strada si la programul de Craciun din scoala, Dumnezeu sa faca acest Cuvant roditor spre slava Lui.

– rugati-va pentru programele de Craciun care urmeaza sa le avem in cele doua Biserici, ca El sa-si descopere dragostea acestor oameni.

Împreuna cu voi in slujba lui Dumnezeu,

Fam. Daniel, Ioana si Alisha Peter

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s