Oare va mai fi un nou Billy Graham?

Cel puţin in ultima jumătate de deceniu, au existat speculaţii cu privire la cine l-ar putea înlocui pe Reverendul Billy Graham, cel mai cunoscut, apreciat si influent evanghelist la nivel mondial.
Din momentul aparitiei sale in peisajului creştinismului în mijlocul anilor 1940, Graham nu s-a lăsat de credinţa lui simpla si anume că oamenii au nevoie de Isus. Felul său de a prezenta mesajul Evangheliei, de speranţă prin acceptarea lui Hristos ca Mântuitor a atins milioane de inimi din intreaga lume.

El a vorbit cu Martin Luther King Jr. despre reconciliere rasiale. El a fost primul evanghelist alb care a invitat un predicator afro-american la turneu cu el (O. Howard Jones).

Graham a fost capabil să călătorească în spatele Cortinei de Fier şi să vorbească cu liderii sovietici atunci când căderea cortinei a fost doar o speranţă în ochii Americii. El a fost cunoscut ca si prieten sau sfatuitor spiritual pentru multi din presedintii americani. Urmatorul Billy Graham?

6 comentarii la “Oare va mai fi un nou Billy Graham?

  • Normal ca nu magandeam la o clonare a lui Billy Graham, ma gandeam la o persoana care sa fie la fel de daruita lui Dumnezeu cum a fost dumnealui. A fost unul care l-a crezut pe Dumanezeu pe cuvant fara sa complice sau sa filozofeze relatia lui cu Dumnezeu.

 1. Am avut ocazia să vizitez micul muzeu care este în North Carolina făcut ca o reamintire a lui Billy Graham. Am avut ocazia să mai aflu câteva particularităţi despre acest om al lui Dumnezeu.Unele impresionante altele interesante, altle chiar intrigante.
  În opinia ta, Billy Graham a făcut lucrarea unui evanghelist sau a unui apostol?
  Să complic mai mult situaţia, pe aici se spune că el este păstorul americii…
  Apoi el a fost consilier a mai multor preşedinţi americani care au urmat sfaturile lui şi ale altor analişti după care au declarat război altor ţări din lumea arabă…
  Nu vreau să scot în evidenţă „partea neagră, the dark side” a lui dar cum se îmbină acestea într-un singur om, pe ce raţionamente?

  • Draga Cornel iti multumesc pentru comentariu, din punctul meu de vedere nu cred ca s-au complicat lucrurile
   Prin definiţie, apostolul este persoana chemată în mod special de hristos pentru a face o lucrare deosebită. Unii cercetători ai Bibliei spun că apostolul este persoana care pune în mişcare voinţa ascultătorilor Evangheliei, determinând mari treziri spirituale.
   Se poate vorbi despre trei nivele de apotolie în Noul Testament:
   Domnul Isus Hristos este un apostol, Evrei 3.1 ne spune că Isus Hristos este “Apostolul şi Marele Preot al mântuirii noastre”.
   Ucenicii pe care Hristos I-a trimis şi I-a numit apostoli. Luca 6.13, ne spune că Şi-a ales dintre ei 12, pe care I-a numit apostoli, mai ştim că Iuda şi-a pierdut apostolia, dar a fost înlocuit cu Matia (Fapte 1.15-26). Aceşti 12 au avut un loc deosebit în istoria Bisericii. Nivelul apostoliei lor este unic şi irepetabil.
   Mai există în Noul Testament o categorie de apostoli pe care nu trebuie să o ignorăm. Şi alţii au fost numiţi apostoli, deşi nu au fost din grupul celor 12. Pavel se numeşte pe sine “Apostolul Neamurilor”, cuvântul “apostol” este folosit de cele mai multe ori pentru Pavel, Iacov fratele Domnului (Galateni 1.19), Barnaba, Andronic şi Iunia (Fapte 14.4; Romani 16.17)
   Acest nivel de apostolie continuă şi astăzi în Biserică!
   Lucrarea unui apostol şi continuarea acestui dar după încheierea canonului biblic:
   este o slujbă cu o chemare deosebită, cum a avut Pavel (Gal.1.5)
   este o slujbă cu o chemare pentru misiune cu totul specială (Fapte 9.15)
   este o alujbă cu o consacrare, printr-o punere de o parte specială (Fapte 13.1-2)
   este o slujbă specială, însoţită de semne şi minuni (Luca 9.1-2)
   https://ungandbun.wordpress.com/2010/10/11/darurile-spirituale-4/

   Este o parte din lucrarea mea de licenta! Sti ca am fost bun la daruri 😉
   Sa auzim numai de bine!
   Ps. Subiectul Billy Graham ramane deschis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s