Economia din perspectiva lui Dumnezeu!

„Nu vă îngrijoraţi de ziua de mâine” (Matei 6:34)

Un crainic de ştiri a făcut următoare glumă: „Vorbind despre economie, dacă nu ar fi ştirile rele nu ar mai fi ştiri deloc”. De fiecare dată când ne confruntăm cu o scădere economică, avem tendinţa de a uita că am mai trecut pe acolo şi am mai făcut lucrul acesta şi că am scăpat prin harul lui Dumnezeu. La fel ca evreii din vechime, anticipăm lucruri mai rele, răspândim descu­rajarea, ne alăturăm celor ce vorbesc de rău guvernul şi tânjim după „vremurile bune de mai demult”. Cum se aşteaptă Dumnezeu, care a scos apă din stâncă, a coborât mana din cer şi corbi ca să-l hrănească pe profetul flămând, ca poporul său să răspundă la vremurile dificile din punct de vedere financiar?

Răspunsul este următorul: alege economia corectă! În calitate de credincios, trebuie să alegi între două economii. Prima este împărăţia lui Dumnezeu unde El domneşte şi împărăteşte, unde El deţine toate resursele şi le împarte cu generozitate pentru a împlini nevoile poporului Său, inde­pendent de starea mondială a economiei. Cea de-a doua este împărăţia lumii acesteia, în care oamenii se întrec plini de egoism pentru a fi numărul unu. În împărăţia lui Dumnezeu regulile sunt inversate. El spune „cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre” (Isaia 55:9). În împărăţia lumii acesteia în care regula este: „la ce poţi şi descurcă-te cum poţi” eşti mereu vulnerabil faţă de lăcomie şi manipulare. Aşa că Dumnezeu i-a spus poporului Său: „alegeţi astăzi cui vreţi să slu­jiţi” (losua 24:15). Ce economie vei alege? Dacă eşti înţelept, îţi vei pune încrederea în economia lui Dumnezeu, te vei încrede în El şi „nu te vei îngrijora de ziua de mâine!”

8 comentarii la “Economia din perspectiva lui Dumnezeu!

  1. Foarte potrivita comparatia cu evreii din vechime; cum ei nu au invatat din lectia istoriei,se pare ca si noi refuzam sa invatam ,repetand greseli deja cunoscute.Sa ne oprim cu incredere la promisiunile divine.”Cand ma va chema,ii voi raspunde;voi fi cu el in stramtorare,il voi izbavi si-l voi proslavi.”(Ps.91:15)

  2. nevegherea este principala cauza, iar Satan cauta o mică portiţă sa poată intra in sufletul nostru, si să ne puna acolo indoiala, ingrijorare,etc,inchideti toate ,,usile,, si impotriviti -va lui tari, în credinţă si el va fugi de la noi. Nu mai faceti voi totul fratilor pt.ca Domnul nu mai are loc de noi sa lucreze,lăsati-L pe El la lucru si asteptati in tacere…..

    • Ceva de genul 🙂 Atunci cand Dumnezeu vede ca ai potential, ca poti El te sprijineste! Vreau sa nu fiu inteles gresit, Dumnezeu NU incurajaza lenea sau nemunca. El ne spune sa nu ne ingrijoram, dar ne spune si „cine nu munceste nici sa nu manance”.
      Numai bine fara ingrijorari 🙂

  3. Pingback: Ecomonia din perspectiva lui Dumnezeu (3) « Ungândbun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s