Fi o persoană INTEGRĂ!

„Urmăreşte neprihănirea” 2 Timotei 2:22

A fi cu adevărat integru înseamnă să faci lucrurile care trebuie, fiind conştient că nimeni nu va observa dacă le-ai făcut sau nu.

Comediantul Red Allen a a spus: „Nu trăieşti decât o dată. Dar dacă trăieşti cum trebuie, este destul”. Deci cum poţi trăi corect? Trăind în fiecare zi conform convingerilor tale; fă lucrul acesta şi vei avea puţine regrete. O viaţă trăită în integritate presupune:

  • Să te gândeşti cu regu­laritate la valori, lăsând ca ele să se imprime adânc;
  • Să-ţi măsori mereu alegerile în confor­mitate cu Cuvântul lui Dumnezeu şi de fiecare dată când este necesar, să vorbeşti despre asta. Asta nu doar că-ţi cimentează valorile, dar îţi adaugă un grad de siguranţă şi responsabilitate.

Dăm de necaz atunci când convingerile se bat cap în cap cu impulsurile. Când lucrurile merg cum trebuie nu este greu să trăim după convingerile noastre. Dar „când vine vorba de zdrobire”, acele convingeri ne cer să facem ceva ce ne va răni sau ne va costa! Oamenii spirituali fac ce este bine, indiferent de ce simt cu privire la acel lucru. Nu simţi mereu ce este bine să faci; mai întâi acţionezi constant indiferent de împrejurări, faptele în concordanţă cu convingerile – şi sen­timentele vor urma. De obicei nu există nici o implicaţie dramatică; deciziile dificile sunt cele de zi cu zi. Caracterul se înalţă ca un zid, câte o cărămidă pe rând. Poate părea că oamenii de treabă termină ultimii, dar lucrul acesta se întâmplă pentru că ei aleargă într-o altă cursă. Să alergi în acea cursă înseamnă să faci pauze dese pentru a-ţi analiza viaţa şi a te ruga ca psalmistul: „Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă, şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, si du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmul 139:23-24).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s