Cina Domnului – o zi deosebită

Astăzi este o zi deosebită pentru că în această zi ne aducem aminte de Cina pe care Domnul Isus a instituit-o în noaptea în care a fost vândut. „Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine;  şi, după ce a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor, zicând: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu.” Apoi a luat un pahar şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicând: „Beţi toţi din el;  căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. Vă spun că, de acum încolo nu voi mai bea din acest rod al viţei, până în ziua când îl voi bea cu voi nou în Împărăţia Tatălui Meu.” (Matei 26.26-29) 

Cina Domnului este o celebrare a mântuirii, a victoriei. Aşa cum Paştele este sărbătoarea eliberării din robia egipteană, tot aşa Cina creştinilor este sărbătoarea eliberării de păcate, realizată prin trupul şi sângele lui Isus. Pâinea şi vinul reprezintă trupul şi sângele Domnului Isus, aşadar la Cină centrală este amintirea actului mântuitor al lui Isus!

Cina Domnului este o perspectivă asupra revenirii Domnului Isus. Mântuitorul le spune ucenicilor că va cina cu ei în Împărăţia lui Dumnezeu. Isus aşteaptă în mod foarte realist o Împărăţie a păcii şi a belşuguluim, chiar dacă puterea noastră de a ne imagina această Împărăţie este limitată, atunci când El va reveni, va instaura vizibil Împărăţia lui Dumnezeu. Din această perspectivă Cina este şi o cină a speranţei şi a mângâierii pentru Biserică. 

Cina Domnului, este o cină a părtăşiei, cina instituie şi însufleţeşte părtăşia în biserică. 

Cina Domnului este o certificare a credinţei noastre, prin bucăţica de păine şi prin rodul viţei în mod palpabil El ni se adresează nouă, îndurarea lui Dumnezeu vine peste noi. La Cină, El ni se adresează în mod personal, în mod special aici pot să dobândesc certitudinea că păcatele mele sunt cu adevărat iertate şi şterse.

ISUSE spre a ta iubire
Ne-ntoarcem, lăcrimând din nou
Şi îţi aducem mulţumire
În zi de dulce preamărire
DUMNEZESCULE… EROU!

12 comentarii la “Cina Domnului – o zi deosebită

 1. Este excelent intelesul mesajului!
  Numai”ocazia”-Astăzi este o zi deosebită,trebuie inteleasa,asa cum a „decretat-o Domnul-„ori de cite ori o veti face,vestiti moartea mea…”
  Nu gasesc nici o legatura”calendaristica”!
  Cu dragoste,un frate al Vostru in Domnul ISUS!

 2. După mesajul pastorului Cristian Ioneascu ţinut aseară la biserică m-am gândit la trei ancore prin care crediniosul se leagă atunci când participă la Cina Domnului şi dobândeşte stabilitate.
  1 Patimile Domnului
  Răstignirea, batjocora care au fost în trecut.
  Acolo am fost absolviţi de păcat.
  Trecutul nostru este iertat.
  2 Părtăşia Domnului
  Împărtăşirea propiu zisă care are loc în prezent.
  Aici El însuşi este în părtăşie cu noi.
  Prezentul nostru este binecuvântat.
  3 Promisiunea Domnului
  Atunci la masa din împărăţia Tatălui vom sta din nou împreună cu El.
  Viitorul ne este asigurat.

  O meditaţie în trei puncte.

 3. FRATE DE CE NU ESTE ASA CUM SCRIE CA DOMNUL A LUAT UN PAHAR ,NU PAHARELE .DE UNDE A VENIT INVATATURA ASTA CU PAHARELE.SI PIINEA TREBUIE SA FIE CU DROJDIE. SAU FARA .ASTEPT RASPUNS.

  • As dori sa încep cu privire la pîine, conform cu Sfintele Scripturi ni se spune ca Domnul Isus a luat o pîine (Matei 26.26), privind în contextul în care a făcut-o Mântuitorul, ei sărbătoreau Paştele şi cunoaştem că acestea erau sărbătorite cu azimă. Credem că domnul Isus a luat o AZIMĂ pe care a frânt-o şi a dat-o ucenicilor. În legătură cu al doilea subiect ridicat de dvs. consider ca este biblic daca aveti posibilitatea sa luaţi rodul viţei cu un pahar este foarte ok, dar tot la fel de adevărat este si atunci cand rodul viţei se serveşte din mai multe pahare. Prin rugăciunea slujitorilor lui Dumnezeu, acel rod al viţei care este într-un pahar sau în mai multe primeste valoarea sângelui Mşntuitorului… dvs când luaţi rodul viţei luaţi un pahar nu mai multe. Esenţa Cinei Domnului este apropierea noastră sinceră de Mântuitorul Isus. Vă doresc multă binecuvantare.

 4. CAND CEREM BINECUVANTARE DOMNULUI ASUPRA CUPEI CU RODUL VITE DIN CARE BEM LA MASA DOMNULUI ,OARE NU INSEAMNA ACEASTA CA TOTI CEI CARE BEAU DIN EA SINT PARTASI AI BINECUVANTARII PRIN SANGELE LUI HRISTOS. ACEASTA CUPA ESTE NOUL LEGAMANT INTRE DUMNEZEU SI VOI INCHEIAT SI PUS IN VIGOARE PRIN SANGELE MEU .DOMNUL ISUS A LUAT PAHARUL ,SI LI L-A DAT ,ZICAND ACEST( PAHAR ESTE LEGAMINTUL CEL NOU ,FACUT IN SANGELE MEU ,CARE SE VARSA PENTRU VOI.FRATE NU ESTE BIBLIC CE ESTE SCRIS SA RAMINEM LA CE ESTE SCRIS .SA NU ADAUGAM. NU CUM VA ESTE ,SA NU BEM UNUL DUPA ALTUL.DACA PE PAMANT NU SUNTEM UNITI . ATUNCI NU SUNTEM UN SINGUR TRUP. TRAIM VREMURI GRELE FRATE .

  • Dar sunt putine bisericile unde se poate lua doar dintr-o singura cupa. Ce ar insemna ca intr-o biserica unde participa 500/600 de frati la sarbatoare sa se serveasca rodul vitei dintr-un singur pahar?! Deci si cine nu foloseste paharele la Cina Domnului tot nu foloseste numai un pahar. Cred ca trebuie sa privim la esenta participarii noastre la Cina Domnului nu la forma. Pentru mine este mai important sa fiu intr-o partasie speciala la Cina Domnului cu Cel care s-a jertfit pentru mine decat sa ma poticnesc in detalii.

 5. IMPARTASIREA ESTE IN AMINTIREA AGONIEI SALE,A TRUPUL SAU FRINT.SI A SANGELUI SAU CARE A FOST VARSAT .NU ESTE SANGELE IN MOD LITERAL .NU ESTE NICI TRUPUL SAU DAR SE FACE IN AMINTIREA TRUPULUI SI A SANGELUI SAU PRETIOS.SI NOI FACEM ACEASTA CA O PORUNCA DIN PARTEA DOMNULUI ISUS.

 6. un antreprenor trebuiea sa faca o casa dupa desen. la niste oameni care erau placati in calatorie .cand sa intors casa era gata .propietarul a cerut desenul sa vada daca este dupa desen ,dar antreprenorul a facut casa cum ia fost mai usor .protietarul a spus sa o strice si sa o faca dupa desen asa cum este din nou ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s