Trecere înaintea Marelui Împărat!

„Estera … a căpătat trecere” Estera 2:17

Biblia spune: „… împăratul a iubit pe Estera mai mult decât pe toate celelalte femei, şi ea a căpătat trecere”. Dacă vrei să capeţi trecere înaintea lui Dumnezeu, uită-te la viaţa Esterei:

 • A petrecut timpul necesar pentru a se pregăti. Înainte să vină rândul unei femei să meargă la împăratul Xerxe, ea trebuia să treacă printr-un tratament de înfrumuseţare de doisprezece luni (Estera 2:12). Nu există scurtături. Preţul succesului este studiul, pregătirea şi disciplina. Cei ce plătesc acest preţ nu sunt norocoşi, ei sunt răsplătiţi!
 • Ea a căutat să placă unui singur bărbat – împăratului! Nu e nici un dubiu că mulţi întorceau capul după Estera, dar ea căuta aprobarea unuia singur. De ce doreşti să fii binecuvântat? Să fii pe placul lui Dumnezeu? Sau pe placul tău? Sau pe placul altora? Cu cât Dumnezeu te duce mai sus, cu atât mai mult vei primi un răspuns la această întrebare.
 • Scopul ei a fost mai mare decât supravieţuirea sau interesul personal. Haman a plănuit să-i distrugă pe toţi evreii. Doar cineva mai mare îi putea salva, cum ar fi soţia împăratului. În acel moment Mardoheu i-a spus Esterei: „… pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie…” (Estera 4:14). Noi ne-am născut cu un plan şi un set de instrucţiuni; îl vei descoperi în prezenţa Celui ce a spus: „… mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deop­arte…” (Ieremia 1:5). Care este lucrul care te pune deoparte? Ce ai fost chemat să faci?
 • A riscat totul. Înfăţişarea înaintea împăratului fără a fi chemat însemna moartea, totuşi, Estera a spus: „… dacă va fi să pier, voi pieri…” (Estera 4:16). Şi rezultatul? Poporul a fost salvat, iar Haman a fost spânzurat pe propria lui spânzurătoare.

Trecerea înaintea lui Dumnezeu; nimic nu se compară cu ea!

6 comentarii la “Trecere înaintea Marelui Împărat!

 1. Estera este imaginea Bisericii de pe pamant. Fiecare din noi suntem o Estera care are o misiune precisa cu o dedicare, o pregatire si un sacrificiu enorm. Domnul sa ne ajute sa sfarsim cu bine ce am inceput.

 2. Cum ar fi privita astazi o „Estera” care s-ar casatori cu un necredincios?
  Si in vremea aceia era privita cu ochii rai o asemenea casatorie dar Estera a acceptat sa devina sotia (fie chiar si regina) a unui pagan, azi de ce nu se mai poate?

  • Cred că astăzi puţin lucrurile s-au schimbat, dacă privim la Vechiul Testament privim ca să învăţăm din experienţele poporului evreu şi nu numai, dar standardul pentru Biserica de astăzi este altul. Strict la ce ati spus cu privire la subiectul de fată „… azi de ce nu se mai poate?” pentru că Apostolul Pavel spune: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legatură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2Cor.6:14)

 3. ESTERA FARA TATA, A AVUT ONOAREA SA FIE REGINA. UNUL SINGUR POATE SA INNALTE PE CEL SARAC DIN GUNOI SI SA-L FACA SA STEA LA MASA CU CEI MARI(REGII). ACESTA ESTE DUMNEZEU, TATAL ORFANILOR. PENTRU A AJUNGE REGINA ESTERA A AVUT NEVOIE DE UN CALAUZITOR SI OCROTITOR. PENTRU EA A FOST MARDOHEU. MARDOHEU ESTE PROTOTIPUL DUHULUI SFANT. EL MIJLOCESTE PENTRU BINELE ESTEREI SI A POPORULUI. CAND TE LASI CONDUS DE DUHUL SFANT SIGUR VEI AJUNGE REGE.TOTI CATI SE LASA CALAUZITI DE DUHUL SFANT VOR FI FII AI TATALUI DIN CER. ADICA OAMENI CARE DOMNESC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s