Zburătorul, Alergătorul, Mărsăluitorul

„Ei zboară … aleargă … umblă” Isaia 40:31

Watchman Nee a scris un best-seller cu titlul Viaţa normală a creştinului. De ce un astfel de titlu? Deoarece numai când înţelegi ce înseamnă „normal” în viaţa creştină vei reuşi să îţi dai seama în ce anotimp te găseşti, să-ţi evaluezi circumstanţele cu exactitate şi să te schimbi. La un moment dat, Pavel învie un om din morţi; într-un alt loc el scrie: „nici nu mai trăgeam nă­dejde de viaţă” (2 Corinteni 1:8). Biblia spune: „llie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi” (lacov 5:17). Totuşi, într-o zi cheamă foc din cer, în altă zi vrea să se sinucidă şi se găseşte în adâncimile depresiei. Nu poţi folosi lucrul acesta drept scuză pentru letargia spirituală, dar tre­buie să ai putere de discernământ. Credinţa nu ne scuteşte de anotimpurile vieţii; ea ne ajută să le parcurgem victorioşi. Deci:

  • Dacă eşti un zburător, eşti binecuvântat de Dumnezeu şi expe­rimentezi succesul peste abilităţile tale naturale, bucură-te de lucrul acesta. Dar ţine minte mereu că abilitatea ta de a zbura vine de la Dumnezeu – nu de la tine. Uită asta şi vei merge-n jos!
  • Dacă eşti un alergător, mulţumeşte-i lui Dumnezeu că încă eşti în cursă. Nu te compara cu alergătorii de top căci te vei descuraja şi nu te compara cu cei ce umblă căci vei deveni mândru. Continuă să alergi şi vremea ta va veni.
  • Dacă eşti un mărşăluitor, continuă să faci un pas după altul. Uneori durerea, descurajarea şi oboseala fac să fie imposibil să zbori sau să alergi; tot ce poţi face este să mergi pe jos dar chiar şi asta este greu. Nici o problemă; acordă-ţi permisiunea de a fi acolo unde eşti. La Dumnezeu contează umblarea. Când acesta este cel mai bun lucru pe care îl poţi face, este suficient!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s