Când asculţi de Domnul

„Când norul rămânea … copiii lui Israel … nu porneau.” Numeri 9:19

 Acesta era testul fundamental al ascultării. Era relativ uşor să-şi strângă corturile când norul pufos se ridica încet deasupra Cortului şi începea să plutească maiestuos înaintea mulţimii copiilor lui Israel. Schimbarea în mod normal este plăcută, şi oamenii erau entuziasmaţi şi interesaţi de traseu, de privelişte, şi de locul următorului popas.

Dar să trebuiască să aştepţi era cu totul altă poveste. „Când norul rămânea“, oricât era de neatrăgător şi de înăbuşitor locul, oricât era de chinuitor pentru carne şi sânge, oricât era de plictisitor şi de monoton pentru cei nerăbdători, oricât era de primejdioasă expunerea lor la pericol – nu exista nici o altă alternativă decât să rămână în tabără.

Psalmistul spunea: „Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele“ (Psalmul 40:1). Şi ceea ce a făcut Dumnezeu pentru sfinţii din Vechiul Testament, va face şi pentru credincioşi de-a lungul veacurilor, cu toate că deseori ne va face să aşteptăm. Trebuie oare să aşteptăm când suntem faţă-n faţă cu un vrăjmaş ameninţător, înconjuraţi de primejdie şi frică, sau sub o piatră care stă să cadă? N-ar fi acesta timpul să ne strângem corturile şi să plecăm? N-am suferit deja până la punctul de colaps total? N-am putea schimba căldura înăbuşitoare cu „păşuni verzi … [şi] ape de odihnă“ (Psalmul 23:2)?

Când Dumnezeu nu trimite nici un răspuns şi „norul rămâne“, trebuie să aşteptăm. Şi totuşi noi putem face aceasta cu siguranţa deplină că Dumnezeu ne dă mana, ne dă apă din stâncă, ne dă adăpost şi protecţie de vrăjmaşii noştri. El nu ne ţine niciodată la postul nostru fără să ne asigure de prezenţa Sa sau fără să ne trimită zilnic cele necesare.

Dragul meu, aşteaptă – nu te pripi atât de mult să faci o schimbare! Slujeşte, stai la postul tău! Trebuie să aştepţi acolo unde eşti până când norul începe în mod clar să se mişte. Aşteaptă ca Domnul să-ţi dea buna Sa plăcere! El nu va întârzia!

Un comentariu la “Când asculţi de Domnul

  1. din cuvantul lui dumnezeu invatam ca „ascultarea face mai mult decat jertfele”atat de mult se bucura dumnezeu de cei ce stau in ascultare,ascultarea lui Avraam ia fost considerata ca neprihanire si cine nu vrea sa fie neprihanit?Atata timp cat ramai in ascultare ai biruinta.Imi aduc aminte de o itamplare de pe paginile sfintelor scripturi atunci cand ucenicii se duc sa pescuiasca desi trebuia sa stea in asteptare,sa se intalneasca cu domnul,dar ei s-au saturat sa astepte si sau dus la pescuit dar toata noaptea n-au prins nimic iar spre dimineata cand s-au apropiat de tarm domnul ia intrebat daca au de mancare si ei nu aveau si atunci le-a spus sa arunce mreaja in partea dreapta si au prins o multime de pesti.Cat timp stai in ascultare ai biruinta,dar cand vrei s-o iei inaintea lui dumnezeu atunci iesi de sub binecuvantare,atunci cand nu asculti nici lui dumnezeu n-ai ce sa-i oferi,asa cum nici ucenicii n-au avut ce sa-i ofere lui isus pentru ca nu prinsesera nimic,dar daca asculti de dumnezeu biruinta este totala”aruncati mreaja in partea dreapta”si rezultatul s-a vazut o multime de pesti,si mai mult decat atat pentru ca stai in ascultare dumnezeu te,si ma rasplateste pe mal isus i-i astepta pe ucenici cu pesti gata fripti,pe noi ne asteapta si vrea sa ne dea mai mult decat un peste ne da VIATA VESNICA faca dumnezeu sa intelegem ca este necesar sa fim ascultatori,Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s