Fii o mireasmă plăcută!

„Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta” Psalmul 141:2

Arca lui Noe reprezintă o imagine a bisericii tale. Nu era un vas din seria de lux; îţi poţi imagina cum e să petreci un an cu toate acele animale având o singură fereastră? Dar Noe a avut numai două variante – mirosul sau furtuna.

Care este relevanta acestui fapt? Nu există biserici perfecte! Mai mult, dacă ai găsi o biserică perfectă şi te-ai alătura ei, ai strica-o! Tuturor ne place sa vorbim de puterea bisericii Noului Testament, dar cum rămâne cu problemele ei? Ei aveau făţarnici. Iţi aduci aminte de Anania şi de Satira? Ei au avut parte de scandaluri financiare (Faptele Apostolilor 5). Au avut divergenţe doctrinare care aproape că au scindat biserica în două (Faptele Apostolilor 15). Au avut probleme morale. Era un bărbat care aparţinea bisericii din Corint şi avea relaţii intime cu mama lui vitregă (1 Corinteni 5).

Aşadar, ce faci când în biserica ta miroase urât? Mai întâi, nu răspândi vorba. „Mai pe sus de toate, să aveţi o dragoste ferbinte unii pentru alţii, căci dragostea acopere o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8). În al doilea rând, lucrează pentru împăcare. „Chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţei” (Galateni 6:1). În al treilea rând, fii o mireasmă plăcută. Când lumânările din cort erau stinse în fiecare seară, ele lăsau un miros urât, aşa că Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să ardă tămâie. Nu te descuraja când „trupul se comportă firesc”. Şi nu fii parte a problemei prin imaturitate; ci fii parte a soluţiei. Psalmistul a spus: „Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta”. Când apar probleme în biserica ta, trebuie să te rogi, să umbli conform Cuvântului lui Dumnezeu şi să crezi că El va scoate la iveală binele din această situaţie.

Un comentariu la “Fii o mireasmă plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s