Vladimir Pustan părăseşte Cultul Penticostal (update)

pustanÎn cursul acestor zile a apărut o informaţie în spaţiul virtual cu privire la demisia pastorului Vladimir Pustan din Cultul Penticostal, informaţie prezentată de portalul NewNet Crestin. Nu am dorit să postez această informaţie sau să o comentez, dar astăzi apare şi o precizare din partea pastorului Vladimir Pustan.

„Aşa am considerat mai bine pentru familia mea… În fond asta contează cel mai mult… Vă mulţumesc…” semnează pastor Vladimir Pustan.

Aşteptăm în următoarele zile un comunicat în urma şedinţei Comitetului Executiv al Cultului Penticostal.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE:

Conform Cultului Penticostal pastorul VLADIMIR PUSTAN este SUSPENDAT!!!!

COMUNICAT, în şedinţa din 19 martie 2014 a Comitetului Executiv a Cultului Creştin Penticostal – Biserica Apostolică a lui Dumnezeu din România , conform prevederilor art. 39, alin. 1 lit „b” şi „d” din statutul CCP-BADR din 2008 şi art. 33  lit. „d” din Statutul slujitorului bisericii,
HOTĂRĂŞTE:
suspendarea temporară a calităţii de slujitor în dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor.

Conducrea Cultului Creştin Penticostal

UPDATE:

Vladimir Pustan a fost SUSPENDAT apoi a DEMISIONAT din Cultul Creştin Penticostal din România.

sursa. pagina de facebook alături de vladimir pustan

sursa foto: ciresarii.ro

Anunțuri

16 comentarii la “Vladimir Pustan părăseşte Cultul Penticostal (update)

 1. Pingback: Vladimir Pustan a demisionat din Cultul Penticostal | ARMONIA MAGAZINE - USA

 2. Pingback: Vladimir Pustan între demisie şi suspendare | Aradul Evanghelic

 3. CĂTRE PASTORUL PUSTAN IOAN
  CU NUMELE DE SCENĂ “VLADIMIR”.

  Bucureşti 6 Decembrie 2011

  Dragă frate Pustan

  Salutări din Bucureşti!

  Am urmărit cu deosebită bucurie predica pe care ai ţinut-o la Biserica Speranţa din Cluj! FELICITĂRI! Pentru că te cunosc de zeci de ani, aş dori să iţi spun citeva lucruri:

  1 – Dumnezeu te-a ridicat şi tu trebuie să îi aduci Glorie Lui! Nu uita ca mândria ruinează!

  2 – Am primit predica care ai ţinut-o la Biserica Greco-Catolică în Timişoara. Deşi cred în Mişcarea Ecumenică, modul cum ai încheiat predica inchinandu-te la ICOANE şi făcându-ţi CRUCE este o RUŞINE ŞI O BĂTAIE DE JOC adusă Bisericii Penticostale şi Slujitorilor ei!

  3 – Atunci când am vorbit cu Pastorul DR. TIPEI despre tine, mi-a spus câteva lucruri:

  – Stelele in cădere lucesc cel mai tare? Să fii tu Steaua Căzătoare a Cultului Penticostal? SĂ FII CĂZUT DIN CREDINŢĂ ?
  – Tu umpli sălile cu fanii dar nu faci UCENICI! NU UITA, DOMNUL A INVESTIT ÎN UCENICI, etc.

  4 – Asocierea ta cu Pastorul Florin Ianovici este TOXICĂ. Ai GRIJĂ să nu pierzi Livada de Cireşe! Nu vreau să îţi spun prin aceasta scrisoare, tot ce a spus Pastorul Emil Bulgar despre Florin. Te rog să îi spui lui Florin să îşi păstreze promisiunile facute şi să răspundă la telefon! Daca nu se schimbă, va intra Dumnezeu la Judecată cu el.

  5- Te rog să te gândeşti la înaintaşii mişcării Penticostale, care, pentru că nu au vrut să îşi facă cruce, au suferit bătăi, au stat la inchisoare şi unii chiar au murit în închisoare!

  Nu voi discuta gesturile tale din punct de vedere biblic, pentru că eşti un teolog! Dacă ai altă încredinţare, îţi recomand să te retragi din Cult pentru a nu fii pus în situaţia de a fi SUSPENDAT. Nu te baza pe prietenia Şefului si nici pe Carentele Colegilor Păstori!

  6- Te rog să analizaţi aceste sfaturi pentru ca nu as dori să se spună despre tine şi Florin că sunteţi IANE SI IAMBRE(2Timotei 3:1-9)

  7- Te salut cu 3 Ioan v 13-14
  _______________________
  Pastor Dr. Ioan Ceuţă
  Telephone: +4 072. 235. 6625
  E-mail: mmceuta@yahoo.com
  http://ceuta.ro/pustan.html

  • Daca puteti primi o critica facuta din dragoste, cititi aceste randuri. Daca nu, duceti-va direct la Post Scriptum.

   Domnule pastor Dr. Ioan Ceuta. Ma uit pe website-ul sfintiei tate(la urma urmei biserica Harul este doar o extensie a dumneavoastra). Ma amuza aberatiile grandomane din cele cateva fraze introductive „… biserica de cartier într-o biserica continentala cu viziune globala”, „…devenit „Vaticanul” Adunarilor lui Dumnezeu.” Ultimul citat este cu adevarat simpatic. Vorbiti de Ioan Pustan ca isi face/si-a facut cruce dar va comparati cladirea cu lacasul unde se practica cultul inchinarii la lemn. Cred ca visul celor ce vegheaza la o Biserica locala este ca aceasta sa tinda cat mai mult spre un Ierusalim ceresc nu sa semene cu o locatie asociata cu atatea faradelegi.
   Mandria nu lipseste din portofoliul „calitatilor” dumneavoastra. Nu am in intentie sa apar pe cei 2 cetateni pe care-i infierati in postarea dumneavoastra, insa, aruncand cu noroi in ei va asigur ca nu va face pe dumneavoastra mai curat sau mai sfant. Probabil ca tentativa (curata sau nu) de evanghelizare prin intermediul unei fundatii (a carei transparenta in administrare este discutabila) va deranjeaza si va stirbeste din rolul apostolic (sper ca nu Mesianic) pe care vi-l atribuiti. Insa nu uitati, Biserica este a Domnului Isus Hristos, nu a breslei pastorilor. Asa ca smeriti-va un pic, cereti cercetarea Duhului Sfant si ganditi-va ca nu cumva sub haina apararii adevarului si Cuvantului Bibliei sa nu se afle camasa „certurilor de partide”.

   P.S. Ca observatie generala. Pe site-urile evanghelice e extrem de vizibil o incrancenare in „biciurea” celor ce ar trebui sa ne fie frati si cu care ar trebui sa mostenim Cerul, de parca trebuie sa ne impartim parcele de pamant din fosturile CAP-uri. Aveti grija ca lipsa asta de dragoste ne poate face sa pierdem Dumul si rasplata, daca nu cumva chiar si mantuirea. Asa ca actionati cu mai multa dragoste, samariteanul nu l-a balacarit pe cel cazut intre talhari pentru ca nu a fost atent pe unde umbla ci l-a RIDICAT si dus la adapost. Dumnezeu sa ne fie indrumare si magaiere.

 4. cine a comentat in pucte viata lui pustan este un om care nu se uita la birna din achiul lui voi care sunteti „doctori”aveti grija nu va unflati singuri

  • Nelu, nu cred ca se pune problema a fi comentat viata lui Vladimir in puncte. Am prezentat doar o realitate. In viata putem sa fim pentru o perioada de timp alaturi de o organizatie sau o institutie si apoi sa decidem sa nu mai fim. Personal nu mi se pareo tragedie demisia lui Vladimir. Important dupa o astfel de decizie este sa mergem mai departe si sa facem lucrarea la care am fost chemati.

 5. Toată biserica din Beius si-a dat demisia din cultul penticostal, au format o nouă biserică „Sfânta Treime”…îl susţin cu toţii pe Pustan si neagă toate acuzaţiile ….poate totuşi nu-i nimic adevărat…

 6. Vreau sa nu va suparati pe mine dar pe acest blog doar am adus niste informatii care erau in spatiul public (virtua), nu voi APROBA comentarii care sunt jicnitoare sare care genereaza polemici.
  Cu respect, ungandbun.

 7. suntem persoane afective si avem afinitati devenim subiectivi si nu mai suntem chiar as a de rationali ,avem sentimente de ura .geloizie si iubire .
  totusi DUMNEZEU NE IUBESTE ,dreptatea si adevarul sunt la isus
  adevarul este relativ la oameni

 8. Ma surprinde cu cata „ardoare”demolati ,la propriu,biserica,slujitorii Domnului. Daca stau sa ma gindesc mai bine,nu cred ca acele persoane care conduc cultul penticostal sunt chiar „icoane ” de inchinat.Pacat,mare pacat ca si aici si-a bagat dracul coada si sau gasit atatia care sa dea cu piatra.Eu nu spun ca Vladimir este un sfant dar faceti-va o introspectie cei ce muriti de invidie ,si vedeti ce MARE barna aveti in ochi ca si in suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s