Cum sa înving stresul din viața mea? – Pastor Oti Tipei

cum sa inving stresul din viata mea

Isus a venit în lumea noastră ca noi să avem viață, viață din belșug. Așa de multe ori mergem târându-ne prin viață și dând ultimele fărâme din energia noastră lui Dumnezeu, pentru că problemele vieții ne copleșesc. Stresul ne îndepărtează de Dumnezeu și ne face să trăim o viață de creștini leșinați sau uneori chiar în comă pentru că stresul ne fură puterea. Biblia ne dă patru principii pentru a învinge stresul.

1.PRINCIPIUL IDENTIFICĂRII. Ca să ști cum să acționezi trebuie să ști cine ești. Să îți ști statutul. Dacă nu ști cine ești, alții vor încerca să-ți spună cine cred ei că ești tu, inconștient vei încerca să-i mulțumești pe toți și astfel vei genera un mare stres în viața ta. Dacă ști că ești copilul lui Dumnezeu atunci asumă-ți principiile Bibliei și nu mai sta în zona gri.

2.PRINCIPIUL DEDICĂRII. Hotorăşte-te pe cine vrei să mulțumești. Matei 6:24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.

Cei mai nenorociți oameni sunt cei care duminica în biserică tânjesc după viața din lume fără Dumnezeu, iar când sunt în lume cu prietenii îi mustră conștiința gândindu-se că duminică au fost în biserică. Ipocriții sunt cei care în Grecia antică erau actori care își schimbau masca în funcție de rolul jucat. E un stres enorm dacă nu ști de partea cui ești și pe cine vrei să mulțumești.

3.PRINCIPIUL ORGANIZĂRII. A fii ocupat nu înseamnă întotdeauna că ești și eficient. Organizarea înseamnă să îți programezi acțiunile în funcție de priorități. Începe ziua cu Dumnezeu, apoi apucă-te de lucrurile importante și grele, lasă lucrurile mai ușor de rezolvat spre seară. Seara nu vei mai avea suficientă energie pentru a rezolva lucrurile importante și grele. Presiunea lor, plus epuizarea ta fizică și psihică te vor copleși. Proverbe 16:3 Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile.

4.PRINCIPIUL DIVIZĂRII. Imparte-ți viața în perioade scurte. Divide et impera ziceau latinii. Imaginează-ți că ești pe un drum cu mașina. În fața ta pe drum a căzut un copac de 500 kg. Tu nu ai nici o șansă să îl dai la o parte, e prea greu. Dar imaginează-ți că acel copac ar fi secționat în 5 bucăți a câte 100 kg, ar fi chiar facil să îl îndepărtezi. Așa e și viața, când problemele vă copleșesc divizați-le în probleme mai mici și luație-le pe rând.
Matei 6:34 Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.

În timpul celui de al doilea război mondial s-a efectuat o statistică din care s-a observat că atunci când piloții își pierdeau coordonatele gps și legătura cu turnul, inconștient dublau viteza de zbor. Așa e și în viață, când vedem că scăpăm lucrurile de sub control și că viața ne copleșește pierzându-ne capacitatea de a o mai controla turăm motoarele la maxim. Dacă simți că te pierzi în stres-ul vieții, i-ați o pauză, stai cu Dumnezeu câteva zile iar apoi aplică cele patru principii. Vei realiza că viața trebuie să fie condusă de tine și nu tu să fi condus de împrejurări.

sursa. facebook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s