Un prim răspuns la scrisoarea pastorului A.M.Mateaş

Aşa cum spuneam în postarea mea de ieri, atitudinea pe care a avut-o pastorul (sau cum spune cineva zidarul) Mateaş face nişte afirmaţii foarte jignitoare la adresa penticostalilor. Mai mult pe lângă faptul că sunt jignitoare sunt şi neadevărate, ca un prim exemplu:

Singura speranţă de răscumpărare a omului este prin sângele vărsat a lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Condiţiile mântuirii în cadrul Bisericii Penticostale:

  • mântuirea se primeşte prin pocăinţă faţă de Dumnezeu şi credinţă în Domnul Isus Hristos, prin spălarea, regenerarea şi înoirea Duhului Sfânt, pocăinţa şi credinţa produc naşterea din nou. (Luca 24.47; Ioan 3.3; Romani 10.13-15; Efeseni 2.8; Tit 2.11; 3.5-7) vezi mărturiseirea de credinţă pct.8

Dovezile mântuirii pot fi două una lăuntrică care este mărturisirea Duhului (Romani 8.16), şi cea exterioară pentru toţi oamenii este o viaţă de  neprihănire şi sfinţenie adevărată (Efeseni 4.24; Tit 2.12).

Scumpii mei prieteni dacă aceste adevăruri prezentate mai sus le consideraţi a fi erezii aşa cum spune domnul Mateaş vă rog spuneţi-mi si mie pentru a mă putea corecta!

4 comentarii la “Un prim răspuns la scrisoarea pastorului A.M.Mateaş

  1. Marcel,

    nu stiu daca merita efortul de a raspunde dl. Mateas. Eu unul pentru moment nu vreau sa mai scriu nimic despre el. Cred ca mai important ar fi sa tratezi anumite teme spinoase, daca te crezi in stare decat sa-ti pierzi timpul cu el. Asa pusti doi iepuri dintr-un foc.

  2. Pingback: Până unde cu războiul mediatic dintre baptişti şi penticostali?! « Ungândbun

  3. VREAU SA SPUN CA DUMNEZEU MINTUIESTE OAMENI NU CULTE IAR DACA FRATELE MATEAS A SPUS CEVA RAU DE PENTICOSTALI DUMNEZEU ARE O TURMA SI ISUS PASTORUL OILOR SA SE GINDESCA CA ISUS NU VA FACE DUPA PARERILE NIMANUI CI DUPA CUVINTUL LUI ASA SA NE INTOARCEM LA CUVINTUL LUI CA CUVINT DE CITIT PENTRU FRATELE MATEAS 1 COR.13.TOT CAPITOLUL

Lasă un comentariu