30 comentarii la “Sondaj cu privire la Ioan Gurău

 1. Alo! Intereseaza asta pe cineva?
  Nu-i de mirare ce sa intamplat in viata acestui om care a fas pus in lucrare intr-un mod ilicit. Stie Cineva in ce biserica a fost ordinat Ioan Gurau??????????????? N-are cum sti pentruca nu este o astfel de biserica. Nici o Biserica n-a cerut vreodata oedinarea acestui om . Ci pur si simplu s-au trezit cu el pe cap. A fost ordinat intr-un birou a Cultului Penticostal la sugesria…………. Singurul martor al interesantului eveniment este fr. Roske Cristian Poate ii i-a cineva un interviu, ca sa nu spun mai mult. Doamne ai mila de noi

  • Să şti că pe unii îi inteesează, multe lucruri despre acest om s-au cunoscut de mult dar unii fraţi au considerat că poate este mai bine să tacă, vreau sa-ţi spun că inclusiv la Bistriţa s-a ştiut despre colaborarea lui cu securitatea, dar fraţii au arătat că sunt mai pocăiţi şi L-au lăsat pe Dumnezeu să descopere lucrurile.

  • Argumente indoielnice si de neverificat intr-un mod autentic. De ce nu mai este tema de Dumnezeu de se poate vorbi intr-un mod atat de josnic, de rautacios, despre o autoritate lasata de Dumnezeu ?


   Mai bine taci e mai cuminte,
   Nu te lasa de vorbe dus ,
   Decat o mie de cuvinte ,
   Mai bine o tacere-n plus !!! ”

 2. Pingback: Sondaj cu privire la Ioan Gurău – 26 ianuarie « Ungândbun

 3. Ne zideste foarte tare aceasta stire.Nu stim in ce context a semnat frate Gurau un angajament cu securitatea a fost obligat a fost fortat de buna voie.Ce facem cu cei din ziua de astazi care sint activi si sint sub acoperire cine crede ca securitatea a murit se insala.Oricum Dumnezeu ne va judeca pe toti dupa binele sau raul pe care l am facut deja noi am judecat pe unii frati care nu mai sint printre noi si se vede ceva in urma lor sa vedem ce va ramine in urma noastra,in urma fratilor au ramas biserici pline cu credinciosi construite cu greu, in urma noastra ramin vilele,masinile de lux plimbarile in stainatate,etc sa ne fereasca Domnul ramin aici pentru martorii lui iehove Domnul sa aiba mila de noi toti si sa ne pocaim cu adevarat nu doar sa mimam pocainta

  • Acum sincer chiar nu ma intereseaza daca fr Gurau a semnat de buna voie angajamentul sau a fost constrans…. au trecut prea multi ani in care nu a spus nimic si putea sa o faca. Sunt mai multe exemple de alti frati care au avut angajamente pe care le-au marturisit si bisericile i-au iertat si cred cu siguranta ca si Dumnezeu. Laurentiu Balcan se intreba daca cum de a mai avut tupeul sa candideze la ultimul congres? Poti sa-mi spui si mie ce ramane după manca fr Gurau de atati ani in Brasov, in comunitatea Brasov? Eu nu am judecat draga Gigi pe cei care nu mai sunt intre noi, am spus doar de cei care sunt printre noi. Da poate stirea nu te zideste pe tine, dar am considerat ca este oportun sa cunoastem opinia celor din jurul nostru cu privire la Ioan Gurau.
   Iti dorsc numai bine!

  • Aşa am crezut şi eu dragă Daniel până la un punct, dar am unele informaţii mai din interior şi nu este chiar aşa. Cred încă că Dumnezeu mai are îndelungă răbdare cu unii… Sunt persoane care nu au vrut să facă treaba lui Dumnezeu chiar dacă la Bistriţa şi chiar înainte au cunoscut situaţia lui Nelu Gurău…dar Dumnezeu a început să lucreze. Dar tu, daragă Daniel L, cum justifici afirmaţia ta, sau ce te face să crezi asta?

   • A fost o parere( „par selective..”) privind din afara si banuind (parea mea) ca mai sunt si altii mai sus sau mai jos cu acelasi pacat si inca nedesconspirati…” pe unele bloguri s-au lansat ceva explicatii, cum ca unii nu vor fi desconspiarti „niciodata” datorita situatiei „speciale” in care se afla in prezent.

   • Scuze pentru faptul ca raspund cu intarziere, dar am fost plecat si nu am avut net.
    Daniel draga, pot sa fiu deacord cu tine dar pana la un loc… momentan nu pot spune mai mult… iti multumesc pentru intelegere.

 4. Pingback: Sondaj cu privire la Ioan Gurău – 27 ianuarie « Ungândbun

  • Daniele,

   Vin cu o propunere ,care cu sigurata este dupa voia Domnului:
   Sa meditam dar, asupra acestui text care il voi reda mai jos:1 Samuel, c 26 v.8-12;
   „Abisai a zis lui David:”D-zeu da astazi pe vrasmasul tau in mainile tale;lasa-ma,te rog,sa-l lovesc cu sulita mea,si sa-l pironesc dintr-o lovitura in pamant,ca sa n-am nevoie sa-i mai dau alta”
   Dar David a zis lui Abisai:”Nu-l omori!Caci cine ar putea pune mana pe unsul Domnului si sa ramana nepedepsit?
   Si David a zis :”Viu este Domnul,caci numai Domnul il poate lovi; fie ca va veni ziua sa moara,fie ca se va cobori intr-un camp de bataie si va pieri.
   Sa ma fereasca Domnul,sa pun mana pe unsul Domnului!Ia numai sulita de la capataiul lui,cu ulciorul cu apa,si sa plecam.”

   Intrebare:Ce a spus David sa-i faca lui Saul?-Sa gandim duhovniceste prin intelepciunea si lumina care se primeste de sus;
   Repet cuvantul pentru o mai mare inspiratie prin Duhul Sfant:”Ia numai sulita de la capataiul lui,cu ulciorul cu apa,si sa plecam.”

   Doamne da lumina!Intelepteste unsii tai! Da pacea in mijlocul poporului tau!-
   Intrebare:-Oare unde era Abner in timpul cand trebuia pazit unsul Domnului?-Cine din popor a venit sa omoare ?
   Raspuns:Ce au facut nu este bine.Viu este Domnul ca sunt vrednici de moarte,caci n-au vegheat asupra unsului Domnului.

   • Pasajul propus de tine este o pagina extraordinara din Istoria lui David cum a tratat el dusmanii si cum a lasat pe Dumnezu sa faca dreptate. Si noi fiecare individual suntem indemnati de isus la standarde si mai inalte in relatia cu aproapele nostru.
    Dar sunt si acele lucruri care biserica ca si Trup a lui Hristos trebuie sa le faca . Disciplinarea (mustrarea in particular, apoi in public etc )a celor care au pacatuit, cu scopul de a fi recuperati si cu scopul ca si ceilalti credinciosi sa invete care este adevarul(pentru ca atunci cand pacatuieste cineva si nimeni nu ia atitudine din biserica pare in ochii celor slabi in credinta ca acel lucru este Ok si ii poate face sa pacatuiasca)
    Problema in cazul colaborarii cu securitatea este ca cei care au colaborat nu dau semne ca isi recunosc pacatul si ca le pare rau ci il justifica in continuare iar biserica nu pare totdeauna sa ia o atituidine biblica in tratarea acestor oameni.

   • Daniele,
    Daca in Vechiul Testament, legea era ochi pentru ochi,mana pentru mana,etc. Domnul Isus ne indeamna la standarde mai inalte in iubire,dragoste caci El este „Dragostea”.
    Acum sa mergem in NOUL si sa cercetatam indemnul lui Pavel in Romani c 2.v 1-4
    „Asadar omule,oricine ai fi tu,care judeci pe altul,nu te poti dezvinovati;caci prin faptul ca judeci pe altul,te osandesti singur;fiindca tu care judeci pe altul,faci aceleasi lucruri.
    Stim,in adevar ca judecata lui D-zeu impotriva celor ce savarsesc astfel de lucruri,este potrivita cu adevarul.
    Si crezi tu, omule care judeci pe cei ce savarsesc astfel de lucruri ,si pe care le faci si tu,ca veii scapa de judecata lui D-zeu?
    Sau dispretuiesti tu bogatiile bunattatii,ingaduintei di indelungii lui rabdari?Nu vezi tu ca bunatatea lui D-zeu te indeamna la pocainta?
    Iar – Romani c.2.v 5-16:vezi „Principiile de judecare a lui Dumnezeu”

    Intrebare;Oare acestia care ridica piatra,se considera omniprezinti ca si Dumnezeu ,nu sunt ei oare limitati in timp si spatiu?
    De unde cunosc acestia, ca nu s-a martusisit fratele inaintea Domnului,si ca nu a si verificat daca Domnul la gratiat ,iertat si curatit?Martusisirea ,pentru acestia este o lucrare publica?
    Atentie!
    ,mare atentie!-fiinca cei care au scris aceasta carte,care reprezinta un”Mar al discordiei” nu sunt sinceri.Au doar un duh de galceava atingand doar piscurile inalte ale piramidei,urmarind eliberarea tronurilor pentru a se aseza in ele;Oare nu se doreste sa se stie caci in tronul de marire este Domnul Slavei si ca ei,trebuie sa fie slujbasi ai tuturora ,cand au acceptatlucrarea de sjlujire,-Daca nu acesta este adevarul,- de ce nu au dat in vileag toate cazurile,……. ?

  • ~Un gand bun pentru noi toti!~

   Neprihanitul Iov spunea:Iov,c.42 v. 6
   „De aceea mi’e scarba de mine si ma pocaiesc in tarana si cenusa.”
   Daca neprihanitul Iov a spus asa,oare noi, nu ar trebui sa ne pocaim ,- numai susnumitii?………………….
   „Caci D-zeu vede purtarea tuturor,priveste pasii fiecaruia.Nu este nici intuneric,nici umbra a mortii,unde sa se poata ascunde cei ce fac faradelegea.D-zeu n-are nevoie sa priveasca multa vreme,ca sa traga pe un om la judecata inaintea Lui”.Iov c.34 v.21-23.
   Dar:” D-zeu vorbeste insa,cand intr-un fel,cand intr-altul dar omul nu ia seama.El vorbeste prin visuri,prin vedenii de noapte,cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc,cand dorm in patul lor.Atunci El le da instiintari si le intipareste invataturile Lui,ca sa abata pe om de la rau,si sa-l fereasca de mandrie,ca sa-i fereasca sufletul de groapa si viata de loviturile sabiei.Si prin durere este mustrat omul in culcusul lui,cand o lupta necurmata ii framanta oasele.Atunci ii este greata de paine,chiar si de bucatele cele mai alese.Carnea i se prapadeste si piere,oasele care nu i se vedeau raman goale;sufletul i se apropie de groapa,si viata de vestitorii mortii.” Iovc.33v.14-22.

   Acum,voi reda mai jos partea care trebuie sa o infaptuim noi,daca suntem frati cu adevarat:
   „Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el unul din miile acelea,care vestesc omului calea care trebuie s-o urmeze,D-zeu Se indura de el si zice ingerului:
   „Izbaveste-l ca sa nu se coboare in groapa;am gasit pret de rascumparare pentru el!”

   Frate,cel mai intelept lucru care ar fi de infaptuit de noi,este sa te alaturi,celor ce stau intr-o vreme ca aceasta in spartura,mai intai pentru a nu ingadui ca vrasmasul sa face fisuri si sa se destrame lucrarea mareata infaptuita prin multa jertfa, rugaciuni fierbinti si prin propovaduirea Cuvantului,dar umblarea pentru ducerea Cuvantului Adevarului, nu a fost cu masini luxoase,nici pe autostrazi,nici pentru euro sau dolari ci fara plata ,pe jos pe carari de munte,prin ploaie viscol si furtuni,apoi prinsi batuti in talpi,dusi din post in post pana in localitatea de domiciliu.Unul dintre acestia a fost si tatal meu si pot sa spun cu tarie pe verificate,caci datorita faptului caci nu si-a dat ” acceptul vanzarii” la costat viata ramanand orfana la varsta de 16 ani.Alaturi de el,a avut invatatori si sustinatori pe fr,Caraman,Wurmbrand,pe care in vremea neputintelor lor dupa iesirea din inchisoarea de la Sighet ,el ia ingrijit ca sa-sise puna pe picioare.Dar voi sunteti tineri,si nu aveti dreptul de as judeca,fiindca in necunostinta de cauza faceti sa va creasca samanta urii in suflet vostru si a altora,si nu avem trenbuinta de asa ceva intr-o vreme ca aceasta,ci de unitate nu dezbinare.

   Haideti sa ne pocaim si sa ne unim cu totii,sa dam mana de pace „fiind fiecare dintre noi „un inger mijlocitor din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze” si Domnul sa ne izbaveasca pe toti ca sa urmam adevarata cale a pocaintei.Amin?

 5. Sincer, imi place sa aflu cum sunt demascati tradatorii, fratii lui Iuda. E ceva ce gadile, cred eu, firea mea pamanteasca si ma lupt sa nu mi-o alimentez. E posibil sa fie orchestrata de Dumnezeu toata aceasta demascare, dar ma intreb daca nu cumva Dumnezeu ne demasca si pe noi. Noi „cei duhovnicesti” lucram cu armele duhului sau ale firii? Avem interes de salvare sau de scalpare? Ridicam cu duhul blandetii avand grija sa nu cadem si noi sau ne bucuram ca avem capete mari pe post de scara? Mie, sincer, mie teama. Gusti

  • Gusti, eu cred ca acum este timpul lui Dumnezeu, si ca El a inceput sa lucreze! Da trebuie sa fim atenti la nuantele in care prezentam unele lucruri, chiar pot sa-ti spun ca sunt persoane care au beneficiat de aprecierea mea prin modul in care a stiut sa se raporteze la Dumnezeu si la cei din jur dupa evenimentele din 89.
   Sa auzim numai de bine!

 6. Pingback: Sondaj cu privire la Ioan Gurău – 29 ianuarie « Ungândbun

 7. Fratilor ce spuneti despre asta??????????????????????????????????????????
  De curand in biserica ELIM din Torino Italia, a fost un „cutremur” care a clatinat biserica. Pastorul POP RADU a fost acuzat de mai multe infractiuni( daca pot fi numite asa) :
  1) folosirea imagini biserici pentru a scoate bani din banca (cca 10.000 euro) pentru interese propri, cu ajutorul a doi „frati ” din comitet (PALIUC CONSTANTIN secretar si NISIOI RADU prezbiter)
  2) insusirea banilor din colectele bisericii si a celor trimisi de alte biserici pentru o sora de curand vaduva si cu 8 copii. pastorul a folosit bani in interesul propriu si a hotarat ca banii trimisi vaduvei ii vor fi dati in rate.
  3) abuz de incredere si inselatorie a multor fratii din biserica lui si alte biserici pagubindu-i de banii imprumutati, spunandu-le ca nu au nici o dovada ca i-au imprumutat lui banii respectivi.
  In urma celor intamplate, trei dintre fratii din comitet s-au autosesizar in urma plangerilor facute de cei pagubiti. Acestia au intocmit un proces verbal cu acuzatiile de mai sus.Dosarul a fost trimis comitetului national al CP . Acestia au analizat situatia pastorului cerandu-i ulerior ca pana la concluzionarea situatiei sale el sa stea deoparte.
  Sambata 18 02 2012 a venit pentru a face justitie, „LUPUL justitiar ” al CP, NELU GURAU- un apropiat prieten al pastorului POP RADU. Acesta a ajuns la concluzia ca plangerile sunt nefondate iar pastorul este nevinovat, din lipsa de probe.
  Gurau a considerand ca este normal ca pastorul sa ramana la conducerea bisericii, iar singurul lucru necesar a fost doar realegerea unui alt comitet.(comitetul initial dizolvandu-se din cauza divergentelor)

  am 2 intrebari:
  1.Este normal ca banii biserici sa se afle in contul personal al secretarului biserici?
  2.Daca un membru din comitet isi da demisia poate participa la realegera urmatoare de comitet?

  • La cele doua intrebari formulate as putea sa raspund foarte simplu la prima NU, contul bisericii nu trebuie sa aibe nici o legatura cu contul personal al secretarului, iar la a doua intrebare nu stiu dupa ce statut au fost organizate alegerile de comitet. Normal ar fi daca ti-ai prezentat demisia din comitet sa nu mai candidezi.
   Cu privire la persoana care a fost desemnata sa faca pe justitiarul chiar nu mai am nici o parere de mult timp… ma lasa rece acea persoana.

 8. Intodeauna au fost oameni care nu si-au plecat genunchiul in fata lui Baal pe vremea lui Ilie erau cateva mii acum pot fii zeci de mii dar trebuie numai ca acest netaiat imprejur cu inima sa fie luat din cale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s